2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A Tungsram után a Scintilla Kft működteti a gyárat

2023. február 20. hétfő, 10:53
Szerző: V.Zs.
A Tungsram 2022. áprilisban jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért év végéig több ütemben 1600 dolgozóját bocsájtotta el. A társaság 2022. májusban csődvédelmet kért, majd novemberben elindult a felszámolási eljárás. A zalaegerszegi gyáregység 1976 óta működik, jelenléte összefonódott, Zalaegerszeg gazdasági életével.

A Tungsram után a Scintilla Kft működteti a gyárat

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy 2023. február 20-án, hétfőn a cég működtetését átveszi Scintilla Fémalkatrész Kft., így biztosítva az ott dolgozók munkahelyét. Az új cég a felszámolás ideje alatt bérelni fogja a telephelyet és a gyártó gépeket, később pedig vásárlással tulajdonossá válhat tájékoztatott Facebook-bejegyzésében Balaicz Zoltán polgármester.
A Scintilla Fémalkatrész Kft. a volt Tungsramos dolgozókat rendes munkavállalói szerződéssel felveszi. Az új vállalat 100 fővel indul el, de a vevői megrendelések növekedésével 150 fő foglalkoztatása a reális cél.

A Scintilla Fémalkatrész Kft. változatlan vevőkörrel, termékportfólióval, technológiával működik tovább, hiszen a vevők nagy részét megtartották és továbbra is világszínvonalú kiszolgálásban szeretnék részesíteni őket.
Zalaegerszeg polgármestereként közösségünk nevében köszönöm Balogh Zsolt gyárigazgató és valamennyi munkavállaló kiváló munkáját és kitartását, egyben sok sikert kívánok városunk új cégének!

Az elmúlt években folyamatosan fejlődött Zalaegerszeg gazdasága. Amikor 2014-ben a jelenlegi városvezetés megkezdte a munkát, első és legfontosabb feladatának a gazdaság fejlesztését és az új munkahelyek létrehozását tartotta. Az elmúlt 8 évben több tízmilliárd forint értékben valósultak meg beruházások és 4.400 új munkahely jött létre. A munkanélküliség aránya a 2014-es 7,5 százalékról 2022-re 2,6 százalékra csökkent. A város helyi iparűzési adóbevétele (a gazdaság fejlődésének egyik legjobb fokmérője) 75 százalékkal nőtt: 2014: 3 milliárd Ft, 2019: 4 milliárd Ft, 2023: 5,6 milliárd Ft. Az eddigi információink alapján 2022–2024 között további 1.700 új munkahely jön még létre. Olyan gazdasági ökoszisztéma alakul ki Zalaegerszegen, ahol jelen van és összekapcsolódik a termelés, a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szakképzés, az egyetemi oktatás, valamint a különféle szolgáltatások. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK