2022.05.25., szerda - OrbánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A vásárlók nyerték

2019. március 27. szerda, 18:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
A sport a terápia és a rehabilitáció tekintetében egyaránt nagyobb hangsúlyt kap a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház pszichiátriai osztályának betegei életében, miután az osztály munkáját segítő Forrás Egyesület két alkalommal is sikerrel pályázott a Tesco „Ön választ, mi segítünk” közösségi programjára.

Sportpálya és fitneszterem létesül a pszichiátrián

Dr. Sebestény Gábor osztályvezető főorvos elmondta, a civil szervezet két fordulóban 200-200 ezer forintot nyert egy kültéri focipálya és egy pétanque pálya, valamint egy beltéri fitneszterem kialakítására a pózvai telephelyen. A kültéri sportpálya kivitelezésében vállalkozások is segítséget nyújtanak építőanyagok felajánlásával. A fitneszteremhez még keresik a megfelelő helyet az épületben. Öt edzőgépet fognak elhelyezni, melynek beszerzéséhez elegendőnek bizonyul az elnyert kétszázezer forint. Május végére szeretnének elkészülni a munkálatokkal, melyben a betegek és az osztály munkatársai is részt vesznek.

Dr. Halász Gabriella főigazgató hozzátette, nagyra becsülendő, hogy a vásárlók érdemesnek találták a pszichiátriai osztályt a támogatásra, ahol olyan betegeket ápolnak, akik gyakran esnek hátrányos társadalmi megítélés alá. Mint mondta, az osztály évek óta dolgozik azon, hogy társadalmi kapcsolatait szélesítse betegei érdekében. A most elnyert két pályázat ennek újabb állomása. Kiemelte, hogy az orvoslásban ma már nem lehet elkülöníteni a prevenció, a gyógyítás és a rehabilitáció fázisait teljesen egymástól, hiszen ezek egymásba fonódnak. Ezt a modern szemlétet vallja magáénak a pszichiátriai osztály, melynek teljesülését ez a két projekt is segíti.

Fontos szándék továbbá, hogy a sportolási lehetőségek erősítsék az egyén felelősségét saját egészségében és gyógyulásában. A tudatosság megélése mellett a sport és a mozgás a közösség élményével illetve a siker örömével is megajándékozza a betegeket, hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK