2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Adventi várakozók

2016. november 27. vasárnap, 18:11
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Adventi várakozók címmel programsorozatot hirdetett a Zalaegerszegi Evangélikus Gyülekezet, melynek részeként november 27-én, advent első vasárnapján rövid elcsendesedésre invitálták a hívőket és az érdeklődőket.

Zsugyel Kornél lelkész elmondta, november 27-étől december 23-ig minden nap, délután háromnegyed ötre ide várják az érdeklődőket egy rövid elcsendesedésre. Ezeken az alkalmakon adventi énekek és Krisztusváró bibliai szakaszok hangzanak el. Emellett zalaegerszegi közéleti szereplők vallanak arról, mit jelent nekik az adventi várakozás és a karácsonyra való felkészülés.

Az adventi koszorú első gyertyáját Balaicz Zoltán polgármester gyújtotta meg. Örömét fejezte ki, hogy elsőként szólhat a jelenlévőkhöz. Mint mondta, az evangélikus közösség a mindennapokban is sokat tesz a város közéletéért, és most ismét egy újdonsággal állt elő. Mostantól napról napra egyre többen gyűlnek itt majd össze, ami azt mutatja, hogy ez a közösség nemcsak élő, hanem folyamatosan újító is, hangsúlyozta.

Pilinszky János: Hitünk titkairól című írásából idézte többek között azt: Az ádvent: a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy „meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk”.

A polgármester kiemelte: „bármi is történjen a világban, bármi is történjen az országban, bizonyítsuk, hogy mi itt Zalaegerszegen összefogva, békességben és szeretetben tudunk készülni karácsony ünnepére.”

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK