2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az én városom Keszthely

2019. június 14. péntek, 15:38
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Keszthely Város Idősügyi Tanácsának megbízottjai mintegy száz: ovis, suliba járó és középiskolás gyermeket, szüleiket és felkészítő pedagógusaikat hívták meg június közepén arra a Balaton Színház színháztermében rendezett gálaműsorra, ahol egy díjátadó ünnepség keretében kiosztották „Az én városom Keszthely” című rajzpályázat elismerő okleveleit, jutalmait és egy játékos árverezéssel a kórház segítségére is lehettek.

A város természeti vagy épített örökségeit rajz formájában örökítették meg az ifjú alkotók. A pályázat fővédnökségét ellátó Idősügyi Tanács azt kívánta elérni, hogy a szépkorúak mellett a fiatalokban is erősödjön a helyi identitás. A legjobb munkákból kiadvány készült, melynek bevételeit jótékony célra ajánlották fel. Nagy Bálint, a város alpolgármestere köszöntőjében jelezte, hogy a helyi felhívásra mintegy száz pályamunka érkezett. Elsősorban a Balaton, a Festetics-kastély és a belváros ihlette meg a nevezőket.

A jeligés pályamunkákat a Váncsa Ildikó festőművész által irányított szakmai zsűri bírálta el, figyelembe véve a különböző korcsoportokat. A közönség is szavazhatott. A bírálóbizottság által legjobbnak ítélt pályázatokból olyan könyv készült, amelyet szponzoroként mindenki megvásárolhatott és az ebből befolyó összeget teljes mértékben a városi kórház gyerekosztályának megsegítésére ajánlották föl a program szervezői. A jelentős pályázati forrás segítségével életre hívott rendezvény a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület közreműködésével zajlott. A gálán a gyerekek daloltak, táncoltak, muzsikáltak és a licitálás előtt még egy bohózat is elhangzott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK