2020.10.21., szerda - OrsolyaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az év ipari parkja

2018. február 24. szombat, 12:31
Szerző: V.Zs.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium közösen a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel „Az Év Ipari Parkja” díjat a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Park részére ítélte meg. A díj ünnepélyes átadására a napokban került sor, a Pesti Vigadó Dísztermében. Az elismerést Szijjártó Péter minisztertől Balaicz Zoltán polgármester vette át.

A budapesti eseményt követően a városházán megtartott sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési programja egy fontos elismerésben részesült.

Újabb elismerést kapott Zalaegerszeg

Emlékeztetett, 2014-ben egy teljesen új gazdaságfejlesztési programot hirdettek meg, ennek az elmúlt években már jól látszottak az eredményei. 2018-ig több  mint háromezer új munkahely jött létre a városban, és míg 2014-ben 4,7, addig 2017 december végén már csak 2,7 százalékos a munkanélküliségi arány a zalai megyeszékhelyen.

Zalaegerszeg ipari parkja elnyerte 2015-ben a Tudományos és Technológiai Park címet, 2016-ban Befektető Barát Település címet kapott az önkormányzat. A kormány úgy döntött, hogy Zalaegerszeg lesz az 5. generációs mobilhálózat tesztvárosa is, mondta Balaicz Zoltán.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a járműipari tesztpálya építésével kapcsolatban elmondta: március 28-án kerül sor a bokréta-ünnepségre, melyen lesz Varga Mihály miniszter is. „A tesztpálya első mérföldkövét fogjuk felavatni. Elkészült a technikai épület és a fogadó épület is szerkezetkész állapotban van”- fogalmazott az országgyűlési képviselő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK