2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ellenzéki összefogás: az önkormányzati választásokra készülnek

2019. június 16. vasárnap, 19:41
Szerző: V.Zs.
Öt ellenzéki párt (DK, MSZP, LMP, Momentum, Jobbik) helyi szervezete megállapodott abban, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, Zalaegerszegen, pártszínekben, önállóan nem indítanak jelölteket. A kampány során közösen támogatott egyéni jelölteket, illetve polgármester-jelöltet állítanak.

Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Góra Balázs, Keresztes Csaba, Horváth Ádám, Benke Richárd és dr. Paksy Zoltán, majd aláírták a közös politikai nyilatkozatot. Elhangzott, lehetőség van arra, hogy további szervezetek csatlakozzanak hozzájuk. Tizennégy pontban fogalmazták meg azokat az alapértékeket, és tennivalókat, melyeket közösen szeretnének képviselni a következő képviselőtestületben.

A politikai nyilatkozat többek között tartalmazza: a fiatalok elvándorlásának megakadályozása érdekében bérlakás-építési programot indítanának, a munkahelyek védelme érdekében az EU-n kívüli állampolgárt alkalmazó cégek városi kedvezményeit is felülvizsgálnák. Fontosnak tartják a közlekedési és parkolási problémák megoldását, és a tönkrement mellékutak felújítását is. Támogatják a helyi vállalkozásokat, megszüntetve a politikai kivételezést. Úgyszintén politikamentességet szeretnének az oktatási intézményekben is. 

A városi fesztiválok helyszíneit felül kell vizsgálni a változatosság érdekében és a belvárosban élők nyugalmának megőrzése céljából. Szükség van a városi közélet politikai kapcsolatokon alapuló rendszerének megtisztítására – tartalmazza a politikai nyilatkozat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK