2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fejlesztések Keszthelyen

2017. július 03. hétfő, 17:06
Szerző: Nemes Norbert
Manninger Jenő Zala-megye fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa Keszthely és környékének oktatással összefüggő pályázati sikereiről, Nagy Bálint keszthelyi alpolgármester pedig a sporthoz kapcsolódó helyi pályázati támogatásokról beszélt július elején a városi Fidesz-irodájában tartott közös sajtótájékoztatójukon.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: a korszerűsítések, beruházások uniós, önkormányzati és sportszövetségi hozzájárulásokból valósulnak meg. Akadnak a tankerületi igazgatás által beadott, nyertessé még nem nyilvánított pályázatok, amelyekre reménykeltően tekintenek, mert a fedezet a rendelkezésre áll. Az unió nem támogatja a kifejezetten sport célú beruházásokat, ezért van szükség részben költségvetési, részben szövetségi-egyesületi pénzek bevonására.

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére Keszthely 3 TOP-pályázatot is beadott, a támogatási szerződések aláírása után indulhatnak a beruházások. Az Életfa Óvoda Sopron utcai tagóvodája 67,5 millió, a zeneiskola 85,9 millió, a Zöldmező utcai iskola 116,3 millió forintot nyert el nyílászáró cserékre, épületszigetelésre és megújuló energiák felhasználására. A minőségi oktatás infrastruktúráját javítva, EFOP pályázaton nyert 807,7 millió forintból a gyenesdiási iskola építhet testnevelési csarnokot és szakképző terem-együttest.

A Zalaapáti általános iskola 260,3 millió forint felhasználásával hozhat létre szakképző termeket és tornatermet. Keszthelyen a Csány-Szendrey ÁMK-ban 42,3 millióból, az Egry iskolában38,8 millióból lesz öltöző felújítás és nyílászáró csere. Mintegy 35,6 millióból modernizálják még a Vajda gimnázium Deák utcai épületét is. Az EFOP-felújítások jövőre várhatóan minden intézményben elvégezhetők lesznek.

Nagy Bálint elmondta: több országos szakági egyeztetés után eldőlt, hogy valós igényeket szolgáló fejlesztések indulnak a városban. A keszthelyi büdzsében sportinfrastruktúra fejlesztésére 90 millió forintot különítettek el. A város és az egyetem közötti jó együttműködést elmélyítendő, egy hiánypótló, 4m x110 m-es, műanyag, atlétikai pálya épül, de 10 millióból újjávarázsolják az egyetemi futballpályát is, amit a keszthelyi focis egyesületek is használhatnak. Akadnak fejlesztési célok és szükségletek a Balaton-parti focipályánál, de a Lovassy utcai pálya mellé is elkélne egy öltöző.

Az Ady utcai teniszpálya elöregedett ponyvacseréjét és szabványossá tételét is elvégzik 90 millió forintból. A Csány- Szendrey ÁMK sportcsarnokának újjáépítésére, aljazat, illetve padló cserére, gépészeti megújulásra, szociális blokkok újjáépítésére, folyosó felújításra, világításkorszerűsítésre, nyílászáró cserére 83 millió forintot kap a város a kézilabda szövetség pályázatán. Száz százalékos támogatási intenzitású 70 m2-es szabadtéri szabadidős sportpark is épül még idén a Fodor utcán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK