2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jótékonysági hangverseny a szülészeti osztály javára

2019. november 16. szombat, 18:51
Szerző: V.Zs.
Jótékonysági koncertet tart a Zala Szimfonikus Zenekar november 23-án 18 órakor a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben. A bevételt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészeti osztályának ajánlják fel.

A rendezvény részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: Zalaegerszeg a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa, a szimfonikus zenekar koncertje is ezt jelzi. A jótékonyságnak pedig közösségépítő szerepe van, amely mindkét félnek jót tesz. Nem csak az boldog, aki kapja, hanem az is, aki adja. Az adományokat általában az idősekkel, gyermekekkel foglalkozó szervezeteknek ajánlják fel, és természetesen egészségügyi, szociális intézményeknek. 

A koncert részleteiről Tóth László, a Zala Szimfonikus Zenekar elnöke, a hangversenyterem vezetője számolt be. Mint mondta, az örömzene koncert mindenki számára érdekes lehet. A műsoron szerepel Ravel: Boleró, Grieg: a-moll zongoraversenye, valamint számos híres filmzene.

Dr. Vajda György osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a zene jótékony hatással van a fejlődő magzatra, ezt több tanulmány is kimutatta már. Nagyon kellemes meglepetés érte a szülészeti osztály dolgozóit, amikor tudomást szereztek a jótékonysági koncertről és hálásak a kezdeményezésért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK