2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kerületi hittanos találkozó

2019. május 21. kedd, 18:55
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Május középső szombatján, az Alsópáhokon megrendezett kerületi hittanos találkozó hozott önfeledt derűt mintegy 150 diák életébe. A keszthelyi kerület hittantanárai által első ízben megszervezett találkozó a változatos programjaival nagy sikert aratott a hittanra járó diákok körében.

A környékbeli iskolák katolikus tanulói számára olyan közösségépítő programcsomagot állítottak össze, amelyből a különféle lelkülettel bíró nebulók is kiválaszthatták a leginkább kedvükre valót. Az alsópáhoki Szent Kereszt Felmagasztalása templomban egy gitáros szentmisén alsópáhoki, zalaszántói, zalaapáti és keszthelyi iskolások is közreműködtek. Ezt követően a gyerekek megismerkedhettek a fazekasság alapjaival, valamint részt vettek egy foci kupán, egy több állomást felkereső túrán. Készítettek tenyérlenyomatos képet valamint gyöngyékszert.

A suliba járó fiúk és lányok egyéb kézműves és padlóképes foglalkozásokon is részt vehettek. Az alsópáhoki sportcentrum pedig kiváló terepet biztosított a focit és az egyéb mozgásformát kedvelőknek. A találkozó másik fénypontja Kvárta Mátyás Freestyle bemutatója volt. A programot azzal a céllal hívták életre, hogy úgy kovácsolódjanak szerető közösséggé a gyerekek, hogy közben sok örömet élnek át. A felejthetetlen napot a főszervező Paulics Piroskának és segítőinek köszönhették.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK