2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közműcserék több utcában

2023. június 05. hétfő, 17:38
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött a Csertán Sándor, az Űrhajós, a Déryné utcák valamint a Landorhegyi út közötti területen húzódó ivóvízvezeték kiváltása Zalaegerszegen a KEHOP-projektben. A Csertán Sándor utcában a gázvezeték rekonstrukciója is zajlik az E.ON beruházásában.

Új ivóvíz- és gázvezetéket építenek ki

A közel 50 éves acél- és azbesztcement anyagú vízvezetékek műszaki állapota már nem megfelelő, a környéken gyakoriak a csőtörések, ezért ezeket újra kell cserélni. A kivitelezés során 1300 méter gerincvezetéket fektetnek le és összesen 500 méternyi bekötővezetéket építenek ki a tömbházak ellátásához, ismertette Bali Zoltán alpolgármester a sajtóbejáráson.  Mint mondta, a beruházás a KEHOP-projekt által támogatott 28 munka egyik eleme, amely bruttó 34,6 millió forintból több hónap alatt valósul meg. A kicserélendő vízvezetékek járdaburkolatban, útburkolatban és részben zöld területen haladnak, melyek helyreállítása a kivitelezés elvégzése után történik meg.

A várhatóan június végéig tartó Csertán utcai gázrekonstrukcióról Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője beszélt. Itt is az elöregedett gázvezetékeket váltják ki; új gerincvezetéket 260 méter hosszban, míg új leágazó vezetéket 29 méter hosszban építenek ki. A kivitelezést végző cég ezt követően elvégzi az úttest félpályás helyreállítását, az önkormányzat pedig a buszváró előtti területet újítja fel. A képviselő a lakosság türelmét kérte, hiszen parkolóhelyeket kellett elvenni, illetve a Göcseji útra irányuló buszközlekedést a Csertán utcából át kellett vezetni a Kodály utcába, szintén ideiglenesen. Az E.ON az Egri utcában már befejezte a munkát, és leaszfaltozta az úttestet. A parkolóhelyek felfestése is meg fog történni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK