2023.12.01., péntek - ElzaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

LMP: egyenlő munkáért egyenlő bért

2018. április 06. péntek, 13:54
Szerző: -pet-
Aki április 8-án mindkét szavazatát az LMP-re adja, azt támogatja, hogy véget érjen a rendszerváltozás 27 éve tartó kudarcos időszaka, és végre új korszak vegye kezdetét - fogalmazott Ungár Péter, az LMP Országos Elnökségének tagja.

A Lehet Más a Politika "Több bért az embereknek" címmel tartott sajtótájékoztatót a zalaegerszegi Dísz téren a közelmúltban. Az eseményen részt vett dr. Paksy Zoltán, a szervezet zalaegerszegi országgyűlési képviselőjelöltje is.

Ungár Péter elmondta: a kormány három társadalmi csoportot is az út szélén hagyott, amikor nem fordított kellő figyelmet a bérek növekedésére és a munkavégzés elismerésére. Egyik ilyen az otthonápolást végzők csoportja. Őket a kormány nem is fogadja el hivatalosan munkavégzőknek, és mindössze 56 ezer forint juttatást ad azoknak, akik valamely hozzátartozójukat ápolják. Az LMP legalább a duplájára emelné ezt az összeget, és munkaként ismernék el a tevékenységüket.
Nem emelkedett a fizetése azoknak sem, akik az oktatásban vagy egészségügyben dolgoznak technikai alkalmazottként, kisegítőként. Az ő fizetésüket is el kellene mozdítani a minimálbérről. A politikus szerint viszont a legfelháborítóbb dolog az, hogy Magyarországon még mindig kevesebbet keresnek a nők a férfiaknál, még olyan munkahelyek esetében is, ahol ugyanolyan bér illetné meg őket. A párt kormányra kerülése esetén is kiáll az "egyenlő munkáért egyenlő bért" elv mellett.

Paksy Zoltán a bérezésekkel kapcsolatban hozzátette: sajnálatos az is, ami a közszférában - azon belül is a kulturális ágazatban - történik. Itt ugyanis tíz éve nem emelkedtek a fizetések. Az LMP ezen is változtatni kíván, ha kormányra kerül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK