2021.01.24., vasárnap - TimótZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Negatív teszteredmények születtek

2020. április 20. hétfő, 15:01
Közlemény
A pénteken, szombaton és vasárnap végzett koronavírus tesztek eredményei negatívak lettek mind az önkormányzati egészségügyi alapellátásban (háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, asszisztensek, ügyeleti dolgozók – 165 fő), mind a szociális és idősellátó intézményekben (Idősek Otthona, Idősek Gondozóháza, Nyugdíjas Otthonház, Mandulavirág fogyatékkal élők otthona, volt Pais iskolában működő idősotthon valamennyi ellátottja és dolgozója – 485 fő) dolgozók körében - adta hírül Balaicz Zoltán polgármester Facebook oldalán.

A  közlemény szerint a saját intézményeink önkormányzat által finanszírozott tesztelésével mi is hozzá tudtunk járulni az országos járványügyi védekezés hatékonyságához. Ez most egy 650 főn végrehajtott gyorsteszt volt, amit a későbbiekben szeretnének megismételni egy továbbfejlesztett eljárással. Amennyiben ennek feltételei is rendelkezésre állnak majd az Integrity magánklinikán, a város (szintén saját finanszírozásban) ezt is elvégezteti valamennyi önkormányzati egészségügyi dolgozóján és minden idősügyi intézményének ellátottján és dolgozóján.

A további hírek között szerepel, hogy az elmúlt három hétben 45 ezer (!) lakossági maszk készült el, ezek steril csomagolása, hajtogatása és borítékolása után a posta dolgozói vitték ki a címekre. Ma (hétfő) délután újabb 5 ezer maszk készül el, szerdán és csütörtökön pedig szintén 5-5 ezer. Ha ezeket is postára adják, akkor e hét péntekre végeznek valamennyi állandó lakcímmel rendelkező zalaegerszegi polgár ellátásával.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK