2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Közgyűlési döntésekről

2017. március 12. vasárnap, 14:57
Szerző: V. Zs.
Változik a szakképzési ösztöndíjrendszer, új megállapodás született. Ennek részleteiről beszélt elsőként a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Utalt arra, hogy az oktatási rendszer átalakításával az önkormányzat már nem fenntartója és üzemeltetője a szakiskoláknak sem, de ennek ellenére a jövőben is szeretnék támogatni ösztöndíjjal a zalaegerszegi, hiányszakmát választó diákokat. Ebben az új helyzetben az önkormányzat együttműködési keretmegállapodást köt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal. Ez azt jelenti, hogy minden évben biztosítanak anyagi forrást a hiányszakmát tanuló fiataloknak. Az idei évben 12 millió forinttal támogatják a zalaegerszegi lakóhelyű fiatalokat ösztöndíj formájában.

Szakképzési ösztöndíj, hulladékgazdálkodás

A polgármester beszámolt arról, hogy a hulladékgazdálkodás rendszerének országos átalakítása március végéig lezárul, ennek folyamatába illeszthető, hogy a város tulajdonában álló Zala-Depo Kft.-be beolvad a Müller-Körmend Kft., ez utóbbi a beolvadással megszűnik. Az összeolvadással a hulladékkezelő társaságnál nem változik a foglalkoztatottak létszáma.

A beszerzési testület múlt évi munkájáról elmondta: a közbeszerzési versenyeztetések után 54 százalékban részesültek a munkából helyi vállalkozások, ez a szám 94 százalék az eddig elindított TOP projekteknél.

A város közgyűlése módosította a szociális szolgáltatásokról szóló rendeletét. Az idősek gondozóházában 1,2 százalékos díjemelés történt a havi 210 ezer forint feletti jövedelemmel rendelkezők esetében. Az étkeztetési díj a felső jövedelemkategóriában emelkedik csak három százalékkal. Ugyanakkor nem változik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítési díja és az intézményi térítési díj sem a nappali ellátásoknál.

A testület tárgyalt továbbá a kistérségi háziorvosi ügyelet múlt évi működéséről, a regionális személyszállítási szolgáltatásról, alapítványok támogatásáról, utcanevekről.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK