2021.05.11., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Szükség van hospice ellátásra

2018. szeptember 17. hétfő, 19:21
Szerző: V.Zs.
A zalaegerszegi közgyűlés múlt heti döntéseiről, azok hátteréről beszélt a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester.

Utalt arra, hogy mivel alaptörvénybe került, ezért a helyi rendeletet, mely a közterületen életvitelszerű tartózkodást tiltotta, hatályon kívül helyezték. Ezután a rendőrség feladata a magasabb szintű jogszabály betartása. Módosította a testület a harmadik negyedéves költségvetését, a főösszeg 48 milliárd 350 millió forint.

A városi közgyűlés döntéseiről

Az első féléves gazdálkodással kapcsolatban a polgármester elmondta, az uszodaépítés közbeszerzési eljárása lezárult, az alsóerdei szabadidőközpont és a Mindszenty-projekt tervezési szakasza véget ért. Jelentős központi támogatás érkezett a város számlájára, de a kifizetések a még meg nem valósult fejlesztések miatt csúsznak. Így az átmenetileg szabad pénzeket lekötötték az Államkincstárnál.

Elfogadta a közgyűlés a város esélyegyenlőségi programját (2018-2023). Ezzel kapcsolatban Balaicz Zoltán kiemelte az időskorúak helyzetét: egyre többen igényelnek idősotthoni elhelyezést Zalaegerszegen. Pályázati lehetőséget kell keresni, hogy épülhessenek idősotthonok, valamint a magánberuházást is ösztönözni kell ebben a kérdésben. Igény lenne hospice ellátásra, ugyanis nincs méltó gondoskodás az élet utolsó szakaszában.

A polgármester beszélt arról is, hogy a Zalavíz Zrt. kidolgozott egy szakmai anyagot a hulladékfeldolgozás során keletkező biogáz fűtési célú hasznosítására. Az elképzelés alapja az, hogy a helyi Ökováros program keretében már több éve buszokat és személyautókat üzemeltetnek biogázzal. A nyáron átadott új hulladék-feldolgozó üzem kapacitásait távfűtésre is hasznosíthatónak tartják. (Zalaegerszegen jelenleg nincs távfűtés). Egy biogáz alapú mini-erőmű létrehozásával olcsóbban lehetne fűteni a városi sportcsarnokot, a közelben lévő bölcsődét, óvodát és a Zala Pláza épületét is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK