2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

További városi segítség lehetősége a vendéglátóiparnak

2021. február 09. kedd, 18:33
Közlemény
A városházán tárgyalt Balaicz Zoltán polgármesterrel Pálfi László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zalaegerszegi Térségi Szervezetének elnöke és Varga Csaba, a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület elnöke.

A vendéglátóipar nehéz helyzetére való tekintettel az önkormányzat egyelőre 2021. május 31-ig (visszamenőleges hatállyal, 2021. január 1-től számítva) teljes mértékben elengedi a városi tulajdonú helyiségekben működő vendéglátóhelyek bérleti díját, továbbá szintén erre az időszakra ugyancsak teljes mértékben elengedi a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület használati díjakat is. Ezt a védelmi intézkedések alakulásától függően május elején értékelik és szükség esetén a mentesség további időpontig is kitolható.
Emellett továbbra is folytatják azt a kampányt, hogy a helyi polgárok a zalaegerszegi vendéglátósoktól, eladóktól, vállalkozóktól vásároljanak, rendeljenek ételt. Erre már korábban létrejött egy külön Facebook oldal is (Zalaegerszeg: Segítsd a helyit! https://www.facebook.com/groups/277664716558402/)

A megbeszélésről Balaicz Zoltán polgármester elmondta: „Valószínű, hogy további városi segítségre is szükség lesz, ennek lehetőségeiről tárgyaltunk a szakmai szervezetek vezetőivel. Az elképzelést egyeztetni fogom a kormánypárti és ellenzéki képviselőkkel, hiszen Zalaegerszegen a fontos védelmi intézkedésekről mindig együtt, közösen, konszenzus alapján szoktunk dönteni. Bízom benne, hogy néhány napon belül újabb pozitív hírekről tudok beszámolni. Mindannyian nagyon várjuk, hogy az oltási program következtében lassan visszatérjen a normális, járvány előtti élet, vagy legalább annak legtöbb eleme. A legnehezebb helyzetben most a vendéglátóipar van, márpedig nélkülük nem lehet Zalaegerszeg újra tele élettel. Ezért kell most az állami bértámogatás mellett a kiemelt városi segítség is!”

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK