2022.05.17., kedd - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új intézkedések - járványügyi polgármesteri tájékoztató

2020. október 26. hétfő, 18:03
Közlemény
Nem csak országosan, hanem Zala megyében és Zalaegerszegen is jelentősen nőtt a fertőzöttségi arány, ezért új intézkedések születtek részben a zalaegerszegi polgárok, részben az önkormányzat dolgozóinak védelme érdekében - adta hírül legfrissebb Facebook-bejegyzésében Balaicz Zoltán polgármester.

Jelentősen nőtt a fertőzöttségi arány, több helyen szünetel az ügyfélfogadás

Zala megyében március óta mostanáig 1597 személy fertőződött meg. Tavasz óta a mai napig összesen 37-en haltak meg a megyében, közülük 17 volt zalaegerszegi lakos. A múlt heti jelentés óta 4 polgártársunk halt meg, őszinte részvétünk a családjaiknak. A gyógyultak száma 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 1277 fő. Az 1277 aktív Zala megyei fertőzött közül 451 fő zalaegerszegi, 826 fő más települések lakója. Jelenleg tehát Zalaegerszegen összesen 451 igazolt fertőzött van a helyi lakosok között, akik közül 20-an kórházban vannak, 431-en pedig enyhe tünetekkel, illetve tünetmentesen otthon vannak.

A közleményben többek között a követező intézkedések olvashatók:

- A Polgármesteri Hivatalban a mai naptól, október 26-tól az ügyfélfogadás szünetel. Kizárólag azokban az ügyekben megengedett a személyes ügyfélfogadás a Városháza földszintjén kialakított munkaállomáson, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Amennyiben a személyes jelenlét kérdéses, kérjük telefonon egyeztessenek az illetékes osztály titkárságával. Ezen túlmenően az ügyintézés telefonon, levélben, illetve elektronikus úton történik.

- A Városi Ügyfélszolgálati Irodán a mai naptól, október 26-tól az ügyfélfogadás szünetel. Az ügyintézés telefonon, levélben, illetve elektronikus úton történik.

- A Család és Gyermekjóléti Szolgálat a mai naptól, október 26-tól munkáltatói döntés alapján szünetet tart. A sürgős helyzetek kezelése érdekében ügyeletet tartanak.

- A mai napon arra kértem valamennyi, az önkormányzat fenntartásában működő intézményünket, hogy az év végéig még tervezett, de lemondható programokat és rendezvényeket halasszák el és ütemezzék át jövőre. A már nem halasztható rendezvényeken és programokon kérem a járványvédelmi intézkedések (fertőtlenítés, maszkhasználat, távolságtartás) maximális betartását. Kérem a magánrendezvények szervezőit is, hogy gondolják át a tervezett eseményeiket.

- A Vásárcsarnok és a városi piac zárt és nyílt terein is kérem a maszkviselés leghatározottabb megkövetelését mind az árusítók, mind a vásárlók esetében.

- Mind a beltéri, mind a kültéri sporteseményeken - a sportolókat leszámítva - kérem a maszkhasználat leghatározottabb megkövetelését a szurkolóktól, a szervezőktől, és az egyéb jelenlévőktől.

- Kérem a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház vezetőit, hogy a maszkhasználat leghatározottabb megkövetelésén túl a következő időszakban ne tartsák meg a premierekhez kapcsolódó kiegészítő programokat.

- Információk egyéb rendezvényekkel kapcsolatban:

- November 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulóján (október 23-hoz hasonlóan) csak szűk körű, csendes főhajtásra kerül sor az 1956-os Emlékműnél.

- November 5-én tartottuk volna a hagyományos Egerszegi Kapocs rendezvényt, ez idén elmarad.

- November 13-án tartottuk volna (többszöri halasztás után) a ZTE 100 éves történetét bemutató emlékkonferenciát, ez elmarad.

- Ahogy már korábban is kommunikáltuk: a december 31-re tervezett Dísz téri városi szilveszter elmarad.

- A 2000 óta, 20 éve minden január 1-jén megszervezett városi újévi köszöntő és tűzijáték elmarad.

- Az 1994 óta, 27 éve minden esztendő elején megszervezett újévi fogadás 2021. január 8-án lett volna, ez is elmarad.

Ha lesz is Egerszegi Advent, az csak jóval szerényebb keretek között nyit majd ki:
- A Jégcsarnok már korábban nyilatkozott, idén nem hozza ki a jégpályát.
- A Belga Mikulás udvar elmarad.
- A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány külön pavilonja idén nem lesz jelen.
- Az Adventi Kézfogás jótékonysági pavilonja idén szintén nem lesz jelen.
- A Tütü a Hevesi Sándor Színház előtti téren lesz megtalálható.
- Nagy színpad nem lesz, gyermekek, óvodások, iskolások eleve nem léphetnek fel, az idősek felléptetése szintén nem tanácsos, így csak egy kicsi dobogó lesz néhány alkalmi fellépőnek.
- A pavilont igénybe vevő kereskedők, vállalkozók száma még bizonytalan, de biztosan kevesebben lesznek, mint tavaly.

 

Teljes bejegyzés: https://www.facebook.com/balaicz.zoltan/posts/10223025030074945?__tn__=K-R

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK