2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nagy küzdelemben nyertek

2016. december 04. vasárnap, 09:41
Zalakerámia ZTE KK - Falco KC Szombathely 90-82 ( 22-27, 30-18, 16-17, 22-18). NB I-es férfi kosárlabda- mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Földházi, Tőzsér, Boros.

ZTE: Ubilla (26/6), Norfleet (12), Benke (15/3),  Szabó (9/9), Drungilas (22). Csere: Mohácsi (5/3),  Kerpel Fronius (3/3),  Kis, Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Falco: Medford (7/3),  Govens (14),  Váradi (14/12), Pusthavar (23/9), Turner (6). Csere:  Zsigeranovics (16),  Kovács P., Tóth N.,  Simon (2). Vezetőedző: Szrecsko Szekulics.

A szomszédvári rangadón  az elején felváltva vezetek a csapatok. A vendégeknél Váradi három pontosai ültek, öt perc alatt  hármat dobott. Ugyanakkor a hazaiak távoli kísérletei nem nagyon sikerültek. Meglépett  a vendégcsapat (7. p.:  13-21), hazai időkérés után három pontra zárkózott  a ZTE. A  Falco vezetőedzője is gyorsan időt kért, ismét  nőtt  a vendégek előnye. A második negyedben Ubilla sietett  csapata segítségére  rövid idő alatt tíz pontot szerzett és fordított  az egerszegiek (15. p: 38-33).  Kosárváltások után a negyed hajrájában  a ZTE játszott jobban, és vezetett, de a találkozó  messze nem dőlt el.

Fordulás után egy ideig még tartott  a ZTE lendülete, úgy nézett ki, hogy eldől  a találkozó (23. p.: 58-43). Másképp  gondolta azonban vendégcsapat, egy  huszáros rohammal felzárkózott ( 28. p.: 64-58). A hazaiak főleg  támadásban  bizonytalanodtak el, a  befejező tíz perc elején már csak négy  pont volt  az előnyük (32. p.: 68-64). Nagyot küzdve növelte előnyét  az  egerszegi csapat. A pontszerzésben Ubilla és Szabó Zs.. járt az élen. A hajrában a   vendégek letámadtak, mindhiába. A ZTE taktikus  játékkal megőrizte előnyét és nyert. A sikerhez nagyon kellett a kiválóan teljesítő Ubilla, Szabó és Drungilas.

A szomszédvári rangadón  nem  a szép játék  dominált, a ZTE nagyot küzdve aratott értékes győzelmet.

Értékelés:

Bencze Tamás,  a ZTE vezetőedzője: - Nagyon örülök  a győzelmünknek, egy jó erőkből álló Falcot győztünk le. A második negyedtől összeállt  védekezésünk, ennek köszönhetjük   sikerünket.

Szrecsko Szekulics,  a Falco vezetőedzője:  - Csak az első negyedben vezettünk, utána a ZTE átvette az irányítást. Ubillát nem  tudtuk tartani. Idegenben  továbbra sem megy  a csapatnak.

Mohácsi Máté, a ZTE  játékosa: - Nagy küzdelemben  nyertünk. Sikerünket annak  köszönhetjük, hogy  a vendégek kulcsjátékosait sikerült kikapcsolnunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK