2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Dobogós a Bogáncs Állatmenhely

2020. június 12. péntek, 13:35
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Dobogós helyen végzett a Zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely, azon a pályázaton, melyet kizárólag állatorvosi költségek támogatására írtak ki. A pályázók közül csupán az első három helyezett nyerhetett, mely sorrendet a közönségszavazat és a szakmai zsűri álláspontja együttesen határozta meg.

Többek között ivartalanítási költségekre pályáztak

Újságunk útján is kifejezte köszönetét a szavazóknak Abai Erika telephelyvezető. Az internetes szavazás alapján harmadik helyen végzett volna az állatotthon, ami 500 ezer forintos támogatással járt volna együtt. A zsűri egyéb szempontokat is mérlegelt és végül a második helyet, és az ezzel járó 1 milli forintot ítélte meg a zalaegerszegi menhelynek. 

- Ivartalanítási költségekre pályáztunk, ami folyamatosan igénybe vett orvosi ellátás nálunk, nem érünk a feladat végére. Fix időpontjaink vannak az orvosnál a menhelyes műtétekre, illetve előfordulnak soron kívüli esetek is. A magas költség mellett probléma még, hogy nehezen megoldható a műtét után lábadozó kutyák elkülönítése. Köszönjük a szavazatokat, illetve a kiíró Forestonak, hogy felhívta a figyelmünket a pályázati lehetőségre. A napi munka mellett nem jutott volna idő ennek népszerűsítésére. Ezt a feladatot egyik önkéntesünk, Csóri Gábor vállalta fel, amint látható sikerrel - fogalmazott.

Abai Erika még hozzátette, máris új pályázaton dolgoznak, melynek segítségével mobil kenneleket remélnek beszerezni. A korlátozások miatt tavasszal elmaradt rendezvényeiket nem tudják pótolni. Viszont a megszokott nyitva tartással működik már menhely a hét minden napján. Sétáltatni is lehet a kutyákat, de csak egyénileg, a csoportos sétaakciók még nem lehetségesek. Továbbra is folyamatos az örökbefogadási lehetőség, ahogy ezt biztosították az elmúlt három hónapban is. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK