2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fiatalok, család, pótnagyi

2017. január 21. szombat, 21:06
Szerző: V.Zs.; Fotó: Polgár Péter
Az Esély Európára Egyesület „Egyre nő az esély” című projektje harminc hónapos időtartamra több mint 30 millió forint, pályázati támogatást nyert. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Majer Piroska, az egyesület elnöke, projektmenedzser.

Elmondta: a projekt sikeres megvalósítását nyolc partnerszervezet segíti: a város önkormányzata, az Új Nemzedék Zalaegerszegi Közösségi Tér, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék, a Keresztury VMK, a Zalaegerszegi Gondozási Központ és a Zalaegerszegi Család-és Gyermekjóléti Központ. Céljuk: a család társadalmi szerepének erősítése, életvezetési kompetenciák fejlesztése, a fiatalok családi életre való felkészítésének segítése és a generációkon átívelő együttműködés ösztönzése. Olyan komplex szolgáltatások nyújtását tervezik, melyek egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik a problémákat. Majer Piroska hangsúlyozta: fontos a családok egységének védelme és a krízishelyzetbe került családok helyzetének kezelése.

Balaicz Zoltán polgármester utalt arra, hogy az elmúlt ciklusokban is támogatta az önkormányzat az esélyegyenlőségi projekteket, hiszen a városi léthez hozzátartozik, hogy a civil élet, erős legyen. Mindez ne csak a kommunikáció szintjén valósuljon meg, hanem jusson el minél több emberhez. Az önkormányzat örömmel vállalta, az együttműködő partnerséget. Az Új Nemzedék Zalaegerszegi Közösségi Tér irodavezetője Bognár Ákos önkormányzati képviselő a fiatalok családi életre való felkészítését segítő és a krízisbe kerülésük esélyét csökkentő programokra hívta fel a figyelmet. Egyénre szabott szaktanácsadásnak is helyet ad a közösségi tér. Várják a fiatalokat laza, népszerű programokra, kötetlen beszélgetésekre.

A projekt tevékenységei között szerepel ingyenes „Pszicho Estek” szervezése, az elsőre február 15-én kerül sor. Tervezik a „Zalaegerszegi Családbarát Munkahely” díj létrehozását, valamint az „önkéntes Pótnagyi Program” megvalósítását, melynek keretében egyedülálló, de még aktív nyugdíjas korú emberek segítenének a nagyszülő nélküli gyermekes családoknak, valamint gyermeküket egyedül nevelőknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK