2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyugdíjas alkotók művei a színházban

2023. október 17. kedd, 09:22
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az idősek hónapja rendezvénysorozat keretében nyílt meg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájában az időskorú alkotók művészeti tárlata.

  Fontos az élethosszig tartó alkotómunka

A képzőművészeti programot – melyre immár negyedik éve került sor – a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete hirdette meg, majd ők állították össze a felhívásra érkezett alkotásokból a tárlatot is.

Mint az Iványi Ildikó a szervezők nevében kiemelte, a pályázat témája idén a Petőfi 200 emlékév volt. Sok nyugdíjas alkotó küldött be ehhez kapcsolódó művet, többségében festményt. De természetesen más tematikájú alkotásokat is befogadtak, így egy sokszínű kiállítás született. Ha pedig már negyvenéves a színház: Gábor Miklós színművész portréja is látható a képek között. Összesen tizenhét alkotó állította ki művét.

A résztvevőket dr. Besenczi Árpád színházigazgató és Gecse Péter alpolgármester is köszöntötte. Elhangzott: nemcsak az élethosszig tartó tanulás, hanem az élethosszig tartó alkotómunka is fontos. Az idősek hónapja rendezvénysorozat többek között erre is felhívja a figyelmet. Annál is inkább, mert az idősödő generációkban sok lehetőség rejlik, amit érdemes felfedezni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK