2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Törvényszéki adomány a Bibliofülkének

2017. március 28. kedd, 14:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A társadalmi felelősségvállalás program keretében feltöltötte az Európa téren álló Bibliofülkét a Zalaegerszegi Törvényszék. Az akció részeként 265 könyv került a nyilvános „könyvszekrénybe”, melyet a bíróság munkatársai gyűjtöttek össze az elmúlt hetekben.

Dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök a sajtónak elmondta: 2016-ban indult a bíróságok társadalmi felelősségvállalás programja, mely a „Peren kívül” elnevezést kapta. Tavaly részt vettek többek között egy a koraszülöttekért rendezett jótékonysági futáson, ezenkívül a fogyatékkal élők pózvai otthonának gyűjtöttek adományokat.

Dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök és Balog Eszter sajtótikár töltötték fel a Bibliofülkét

Több mint kétszáz kötetet gyűjtöttek - közel ötszáz könyv a fülkében

Idén úgy gondolták, hogy a Bibliofülke számára szerveznek egy gyűjtést a munkatársak körében. Ennek eredményeként kortárs regények, gyerekkönyvek, szakácskönyvek, „klasszikusok” kerültek a néhai telefonfülkébe, de Dr. Degré Alajos Jogi Szakkönyvtárának selejtezett állományából is vittek néhány közérdeklődésre számot tartó kötetet. Összesen 265 darab könyvet hoztak a kollégák.

A Bibliofülkét 2014-ben alapította a ZAZEE Kulturális Egyesület azzal a céllal, hogy oda bárki elvihesse megunt, régi könyveit, hogy cserébe másikkal térhessen haza. A bíróság jótékonysági akcióját Wettstein Tamás, az egyesület elnöke köszönte meg a törvényszék elnökének.

A tavaszi feltöltéssel jelenleg közel 500 kötettel várja a fülke az olvasókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK