2021.02.26., péntek - Géza, VandaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ahogy már nem látjuk

2017. október 04. szerda, 18:53
Szerző:-pet-; Fotó: pP
Október végéig látogatható a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban az a korabeli, és napjaink fotóiból készült tárlat, mely a város történetét idézi fel néhány tabló segítségével.

A „Zalaegerszeg, egykor és ma – Városunk, ahogy már nem láthatod” című kiállítás az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében nyílt meg. Kiss Gábor könyvtárigazgató a tárlatnyitón elmondta: kicsit szerettek volna kapcsolódni a város első írásos említésének 770. évfordulójára szervezett programokhoz, így a kiállításra készülve Zalaegerszeg történeti forrásaiból merítettek.

A képek egy kis ízelítőt adnak a város (többek között a belváros, Kertváros, Landorhegy, vasútállomás környéke, könyvtár épülete, ruhagyár, Béke liget) múltjából. Illetve azt mutatják meg, ahogy már nem láthatjuk Zalaegerszeget; az elmúlt 100-150 év változásai miatt. Legyen szó építkezésekről, közlekedésről, vagy zöldfelületekről. De a város terjeszkedése is látványos: elég, ha csak a Landorhegy vagy a Kertváros kiépülésére gondolunk.

A kiállításon a régmúlt időket fekete/fehér képek, míg a jelen állapotot színes fotográfiák (illetve másolatok) jelenítik meg. A legfrissebb közülük talán a vasútállomás környékéről készült felvétel, melyen a Felszabadulási emlékmű már nem látható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK