2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Tütüben volt a legjobb forralt bor

2017. január 06. péntek, 11:10
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Tütü Gasztrobusz árulta a szezon legjobb forralt borát – legalábbis ez lett az eredménye annak az internetes szavazásnak, melyet az önkormányzat hirdetett meg az adventi szezon idejére.

A nyertesnek járó oklevelet Balaicz Zoltán polgármester adta át Tőke Eriknek, a gasztrobusz üzemeltetőjének és tulajdonosának. Mivel a Tütü a karácsony és szilveszter elmúltával már levonult a Pontház előtti térről, a ceremóniára a Díszpintyben került sor, hiszen a fiatal csapatnak ez a másik vendéglátóipari egysége.

Lezárult az internetes szavazás

„Hol ittad az Egerszegi adventen a legfinomabb forralt bort?” A kérdésre 1233 szavazatot adtak le az e célra létrehozott internetes felületen. Az első helyezett pedig 312 szavazattal a Tütü lett.

A polgármester elmondta: 2016-ban a város újraindította az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt, ahol szoros küzdelemben a Díszpinty a második helyen végzett. Nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb valamilyen versenyen ebből aranyérem is lesz – fogalmazott Balaicz Zoltán. A Tütüt és a Díszpintyet működtető stábnak gratulálva hozzátette: a Tütü a város egyfajta kulináris helyszínévé, intézményévé és turisztikai látványosságává vált az elmúlt években. Nemcsak Zalaegerszegen ismert és népszerű, hanem országos viszonylatban is, hiszen számos díjat nyertek már különféle street food -és food truck versenyeken.  A tervek szerint az idei Egerszeg Fesztivál idején nálunk is szerveződik majd egy tematikus street food hétvége a belvárosban.

Tőke Erik (balról) átveszi Balaicz Zoltántól az oklevelet

Tőke Erik az oklevelet megköszönve azt mondta: nagyon örülnek az elismerésnek, illetve annak, hogy a közönség a Tütü forralt borát találta a legjobbnak. Ahogy tréfásan fogalmazott: a jövőben szeretnének az egerszegi vendéglátóhelyek Hosszú Katinkája lenni; vagyis minél több első helyezésben részesülni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK