2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Cserszegtomaji kolbásztöltő versengés

2017. november 08. szerda, 18:36
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Egy jó hangulatú kellemes napra, kolbásztöltésre és kóstolásra várták a falu lakóit és az érdeklődőket november elején a helyi iskola udvarán felállított rendezvénysátorba.

A kitűnő időjárási körülmények között tartott IV. Cserszegtomaji Kolbásztöltő versengésre négyfős, leginkább helyi és kistérségi közösségek, csapatok, klubok, civil egyesületek, baráti társaságok jelentkeztek.

A jelentkező 12 gasztro-csoport feladata annyi volt, hogy a helyszínen átvett 5 kilogramm kolbászhúsból ízletes sült kolbászt készítsenek. Fűszerezték, gyúrták, töltötték, sütötték a kolbászhúst régi, jól kipróbált receptúrák alapján. A zsűrizésre vállalkozó helyi szakemberek értékelték a kolbásztöltés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a készre sütött kolbász ízét, állagát. Az ítészek még az asztaldekoráció minőségét is pontozták.

Újra bebizonyosodott, hogy jó az öreg a háznál. A győzelmet ugyanis idén az Aranykorúak Nyugdíjasklub érte el. A második helyet a Pipacs Óvoda szerezte meg a bronzdíjas helyi polgárőrök előtt. A különdíjat a Gyenesdiási Ízőrzők vehették át a község polgármesterétől. A disznótoros ebéd és a zsűrizés után a jó Laci betyár ragadta magához a mikrofont és derített jókedvre minden jelenlévőt. A finom étkek mellé kijáró jó hangulatról Markó Krisztián, a Chili zenekar tagja is gondoskodott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK