2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kisebb sugárterhelés, pontosabb felvétel

2017. augusztus 10. csütörtök, 14:33
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Szeptembertől új tüdőszűrő berendezés várja a pácienseket a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban; a szűrővizsgálatra ezentúl nem a pózvai külső kórházban, hanem a Zrínyi utcai kórházközpontban kerül sor.

A részletekről az új tüdőszűrő (vagyis a nemrégiben átadott D épület) várótermében tájékoztatta a sajtót dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója. Elhangzott: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) konszolidációs pályázatának köszönhetően sikerült beszerezni az új röntgengépet. A 33 millió forintos tüdőszűrőberendezésre azért volt szükség, mert a Pózván lévő, több mint 14 éves készülék elavulttá vált; gyakran meghibásodott és a digitális kor követelményeinek sem felelt meg.

Vigh László és dr. Halász Gabriella bemutatták az új röntgengépet

Új tüdőszűrő készülék a kórházban

Az új gép előnye többek között, hogy a képalkotás sokkal rövidebb ideig tart, így kevesebb a vizsgálattal járó sugárterhelés. Ráadásul jobb és részletesebb a kép felbontása is, ami pontosabb diagnózist tesz lehetővé. A számítógép által vezérelt készülék arra is képes, hogy a digitális felvételt a kórház központi képarchívumába tárolja, így az hozzáférhető a szakorvsok számára.
 

Halász Gabriella arról is beszámolt, hogy a konszolidációs pályázatnak köszönhetően más betegellátást és kórházüzemeltetést szolgáló fejlesztések is történtek az elmúlt hónapokban. Megújult a kórház biztonsági kamerarendszere, valamint új tetőszerkezetet kapott a diagnosztikai épület. A fertőzőosztály és az I. számú belgyógyászat közös épületébe pedig új liftet is beszereltek.

A sajtótájékoztatón részt vett Vigh László országgyűlési képviselő is, aki örömtelinek nevezte a fejlesztéseket. Mint mondta: sok kis lépés szolgálja a fejlődést, illetve azt, hogy a kórház modernebbé váljon. Utalt rá, hogy az elmúlt 5-6 esztendőben körülbelül 9 milliárd forint értékű beruházást bonyolítottak le az intézményben. A mostani konszolidációs pályázattal pedig összesen 70 millió forint értékű fejlesztés történt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK