2021.05.09., vasárnap - GergelyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több házasságkötés, egyszerűbb ceremónia

2016. szeptember 07. szerda, 21:31
Szerző: -pet-
Nem szoktak le az emberek a házasságkötésről. Az idei első félévben 30 százalékkal nőtt a házasságkötések száma a tavalyi adatokhoz képest – fogalmazott a Keresztury VMK intézményegységeinek közös sajtótájékoztatóján Pölöskey Ildikó, a Családi Intézet csoportvezetője.

Hozzátette: tény viszont, hogy a házasságkötők harmada nem a hagyományos esküvőket, lakodalmakat választja, hanem két tanú kíséretében, hétköznap házasodnak össze, a polgármesteri hivatal e célra kijelölt termében. Egyfajta divattá vált tehát a protokoll- és „flancmentes” esküvő. Nyilván sokaknál anyagi okai is vannak az egyszerűbb ceremóniának.

Illusztráció - a korábbi Esküvő Kiállítások enteriőreiből

A csoportvezető új tendenciaként említette azt is, hogy az esküvői szezon ma már október közepéig tart, köszönhetően a melegebb időjárásnak. De még mindig a július és az augusztus számít a két fő hónapnak.

Pölöskey Ildikó elmondta: nyáron felújítás miatt nem lehetett a város Dísztermébe esküvőket szervezni, de szeptember 17-től ismét várja a párokat az immár megszépült terem, mely újra méltó helyszíne lesz a ceremóniáknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK