2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Töltődj fel! Fitneszpark Gyenesdiáson

2019. augusztus 03. szombat, 19:08
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Nyolc elemből álló fitnesz parkot adtak át Gyenesdiáson. A beruházás a Balatoni Fejlesztési Tanács által meghirdetett „Településfejlesztési beruházások támogatására” kiírt pályázatból, illetve felerészt önkormányzati önerőből 11,2 millió forintból valósult meg a Kárpáti korzón.

A bringakörút és a korzó mellett, a játékstrand szomszédságában helyi sportvezetők jelenlétében avatták az innovatív, testmozgásfejlesztéssel, testi és interaktív feltöltődéssel kapcsolatos beruházást. Gál Lajos, a nagyközség polgármestere a részletekről elmondta, hogy elkészült egy nyolc elemből álló fitneszpark napvitorlás árnyékolással és gumitégla borítással. Kialakítottak hatvan négyzetméter térköves járdát és telepítésre került elektromos és mobil eszközök töltésére szolgáló napelemes wi-fi pont is. A pihenést négy darab háromszemélyes pad szolgálja. A fejlesztés környezetét platánfák, elektromos kandeláberek, egy közösségi illat-, fűszer- és gyógynövénykert teszi színesebbé a négyhektáros terület központi részén.

A parkot most sikerül mozgással és élettel megtölteni kedvezve az itt futóknak és kerékpározóknak is. A sportéletet anyagilag is támogató vállalkozók jelenlétében tartott sajtótájékoztatón a polgármester a helyi sporttörténet kerek évfordulóinak felidézése után bejelentette egy ehhez hasonló tízelemes fitneszpark építését a Balaton utcai sportcentrum mellett. A civil szervezetekkel és sportegyesületekkel együttműködve az önkormányzat minden partnernek egyaránt megfelelő helyszíneket keres a további attrakciók kihelyezéséhez –hangzott el.  A helyi iskolába járó 460 diákot is várták a szakosztályok arra a sportbemutatókkal tarkított toborzó börzére, amit már az új, szép környezetű helyszínen tartottak meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK