2023.12.06., szerda - MiklósZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerés a legkedveltebb vendéglátóhelynek

2017. október 26. csütörtök, 21:35
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A város idén is meghirdette az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt, melynek célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése.

A megmérettetésnek már hosszú hagyománya van a városban, hiszen a KISOSZ kezdeményezésére 2005-2010 között, évente több kategóriában is díjazták a vendéglátóhelyeket. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat.

Balaicz Zoltán és Zrinszki István

A 2017-es versenyt a Belga söröző nyerte

Mint azt Balaicz Zoltán polgármester az idei díjátadón elmondta: a hagyomány ugyan 2010 után néhány évre megszakadt, ám tavaly újra meghirdetésre került a verseny, ám ezúttal már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Most ugyanis nem a zsűri dönt, hanem maga a közönség. Vagyis az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek, akik szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon adhatták le.

Idén a tavalyinál is több, összesen 4312 szavazat érkezett. A legtöbben a Belga Étterem és Sörözőre voksoltak. A második helyen a tavalyi nyertes, vagyis a Terra Incognita Étterem végzett, a harmadik a Díszpinty Gasztrobár, a negyedik a Zalaco Bisztró, az ötödik pedig a Tóka Étterem lett.

Az első helyezettnek járó százezer forintos jutalmat, és a homlokzatra kihelyezhető „Év vendéglátóhelye 2017” táblát Zrinszki István, a Belga étterem tulajdonosa vette át a polgármestertől. A ceremónia után elmondta: a nyeremény elsősorban az itt dolgozó kollégák érdeme és szakmai sikere, hiszen egy csapatmunkáról van szó. Büszke a személyzetre, és a közösen elért eredményre. A díj pedig egyfajta ösztönzés a további munkához.

Tolvaj Márta a verseny fontosságával kapcsolatban úgy nyilatkozott: a város a jövőben komoly idegenforgalmi fejlesztésekre készül. Azonban az attrakciókon túl az is fontos, hogy megfelelő minőségű szálláshelyekkel és vendéglátóhelyekkel fogadhassuk az ide érkező turistákat. Az évente meghirdetett verseny ezért remélhetőleg minden éttermet, kávézót, cukrászdát arra ösztönöz, hogy a tőlük telhető legmagasabb minőséget produkálják, s ne féljenek az újításoktól.

A városmarketing nemcsak arról szól, hogy „kifelé” népszerűsítsük Zalaegerszeget, hanem arról is, hogy a helybélieknek élmény legyen itt lakni – fogalmazott Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője. Szerinte a verseny abban is segít, hogy a zalaegerszegiek jobban megismerjék a rendelkezésükre álló vendéglátóhelyeket, és hogy az üzemeltetők magas színvonalon működtessék az éttermeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK