2023.09.25., hétfő - Eufrozina, KendeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Két év szünet után ismét Mézfesztivál

2022. november 26. szombat, 17:55
Szerző: V.Zs.
Két év kihagyás után ismét megrendezik december 3-án és 4-én a Kárpát-medencei Mézfesztivált a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Ezúttal a dévai gyermekotthon javára gyűjtenek

Balaicz Zoltán polgármester jelezte, immár 17. alkalommal kerül sor Zalaegerszegen a mézfesztiválra. Az energiaválság közepette is biztosítani tudják a színvonalas rendezvény megtartását. A két napon számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket, többen most kapcsolódnak be először és mutatkoznak be a méhészek találkozóján. Vigh László országgyűlési képviselő a mézfogyasztás fontosságára hívta fel a figyelmet és megköszönte minden szervezőnek a munkáját. Mint fogalmazott, a mézfesztivál már Zalaegerszeg része lett, és bízik abban, hogy sokan látogatnak majd el a sportcsarnoki rendezvényre.

Illusztráció (Forrás: Internet)

A program részleteiről Tarsoly Tibor, a fesztivált szervező Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesületének elnöke beszélt. A rendezvény december 3-án, szombaton reggel a mézlovagrendek felvonulásával, és a Mária Magdolna Plébániatemplomban Böjte Csaba ferences szerzetes és Stróber László apátplébános Szent Ambrus napi szentmiséjével kezdődik. A sportcsarnokban 11 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, melynek keretében mézlovagokat avatnak és életműdíjakat adnak át. Délután lovagrendi találkozóra és szakmai fórumokra kerül sor, majd az estet méhészbál zárja. 

Vasárnap is folytatódnak a szakmai előadások, majd 10 órakor jótékonysági futásra várják a sportszeretőket. A jótékonysági verseny nevezési bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermekotthonai javára ajánlják fel. Ezt követően a gyerekeket a Griff Bábszínház előadása várja. Mindkét napon termelői vásár, kézműves-és játszóházak színesítik a programot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK