2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

35 éves a vállalkozói érdekképviselet

2023. április 01. szombat, 18:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) vármegyei szervezetei idén márciusban tartják taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdekképviselet zalai szervezete is megtartotta éves gyűlését, amelyen az idén 35 éves VOSZ öt évre szóló stratégiai és cselekvési programjáról is hallhattak az érdeklődők.

VOSZ: hűen értékrendjükhöz

Bali Zoltán alpolgármester, Gazsi Attila elnökhelyettes, Balogh Ádám, zalai elnök, dr. Sifter Rózsa főispán és Eppel János elnök

Az Arany Bárány Hotel télikertjében tartott rendezvényen elsőként Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere osztotta meg gondolatait. Kiemelte, az önkormányzat jó kapcsolatot ápol a VOSZ zalai szervezetével, valamint a helyi vállalkozásokkal, akik munkahelyeket biztosítanak, és adóforintjaikkal és beruházásaikkal fontos szerepet töltenek be a város gazdaságának fejlődésében. 

Az orosz–ukrán háború elhúzódása és a brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat és az inflációt is, ami sohasem látott kihívások elé állította a gazdaság szereplőit, mondta dr. Sifter Rózsa főispán. Hangsúlyozta, a kormánynak továbbra is az a célja, hogy a családok és a teljes foglalkoztatás megvédése mellett az ország elkerülje a recessziót, és folytatódjon a növekedés. Ezt segíti a hazai vállalkozásokat érintő újabb intézkedések. Példaként említette, hogy január elsejétől duplájára emelkedett a munkába járás kedvezményes költségtérítése. A rendkívül aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forintnyi juttatásban március 31-ig. A kormány azon is dolgozik, hogy egy számjegyű legyen év végére az infláció.

A VOSZ nem csak Budapesten, de az ország egész területén a legerősebb és a legaktívabb érdekképviselet kíván lenni a munkaadók számára, mondta Eppel János, a VOSZ elnöke. Mint fogalmazott, a szervezet 35 éves múltja, a gazdaságban és a közéletben elért nagyon magas pozíciója erre kötelezi őket. Tevékenységüket a jövőben is eredményesen akarják folytatni, melynek teljesülése érdekében öt évre szóló stratégiai és cselekvési tervet határoztak meg értékrendjükre, tapasztalatukra, tudásukra és kapcsolatrendszerükre alapozva. Kiemelte, céljuk, hogy minden megyében legyen egy komplex szolgáltatást nyújtó VOSZ-iroda, ahol a Széchenyi Kártya hitelek mellett tanácsadást is igénybe vehetnek a már meglévő és a leendő tagjaik. Az irodák fenntartását kétéves működési költségük átvállalásával segítik.

Idén januárban a VOSZ zalai szervezete a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal együttműködve VOSZ-pontot nyitott Keszthelyen, idén pedig Zalaegerszegen kívánnak létesíteni irodát, mondta érdeklődésünkre Balogh Ádám. A több mint 175 tagú zalai szervezet elnöke idei programjaik között megemlítette a január végi Hello 2023! évnyitó rendezvényt, amelyen Geszti Péter előadóművész tartott motivációs előadást. Március elején gazdasági fórumot rendeztek Nagykanizsán, amelyből idén több is lesz, erősítve a párbeszédet a tagság, illetve a hatóságok között. A hagyományokhoz híven októberben rendezik meg a Prima gálát, ahol kiosztják a Prima Primissima Díjakat, valamint az Év Vállalkozója Díjakat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK