2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felavatta új üzemcsarnokát a Flex

2018. május 31. csütörtök, 19:17
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a Flex új 2600 négyzetméteres autóipari üzemcsarnokát Zalaegerszegen. A százfős létszámbővítést lehetővé tévő beruházást 2,5 millió euróval támogatta a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az avatáson arra hívta fel a figyelmet, hogy a technológiai változás gyorsulni fog az elkövetkező években, így a mesterséges intelligencia, a robotok és a digitalizáción alapuló negyedik ipari forradalom fogja meghatározni az életet. A gazdasági szereplők között éppen ezért azok a vállalatok lehetnek sikeresek, amelyek válaszolni tudnak ezekre a kihívásokra. A magyar kormány ezt a folyamatot segítve döntött az Innovációs és Technológiai Minisztérium létrehozásáról. Mint mondta, a technológiai változásokra reagál a Flex beruházása, illetve tevékenysége is, melyhez a továbbiakban is minden segítséget megad a kormány. A város és a Flex együttműködését példásnak nevezte, ami többek között a duális képzés, valamint az épülő járműipari tesztpálya kapcsán mutatkozik meg.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, nem választási fogás, hanem valóság, hogy az elmúlt egy évben minden korábbinál több befektetés érkezett Magyarországra. A következő hónapokban, években egy sor olyan bejelentés vagy beruházás indítása várható, amelyek a lehető legmodernebb gazdasági környezetet teremtik meg Magyarországon, komoly növekedési lehetőséget biztosítva az itt működő cégeknek, köztük a Flexnek is.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy áprilisban harmadszorra kapott kétharmadot a keresztény-konzervatív polgári oldal, ami kiszámítható gazdasági környezetet ígér az elkövetkező időszakban is. Ezt alátámasztva hangsúlyozta, hogy az elmúlt nyolc évben 800 ezer új munkahely jött létre hazánkban. A munkanélküliek aránya kevesebb, mint 4 százalék, ami Európában a 3-4. legjobb eredmény, a gazdasági növekedés pedig 4 és 5 százalék között várható idén.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a Flex 1994 óta tevékenykedik Zalaegerszegen, utoljára 2002-ben avatott új üzemegységet. Örömtelinek nevezte, hogy ismét új üzemcsarnokot ad át a nagyvállalat, amely a város gazdasági életében betöltött szerepe mellett aktív támogatója a helyi közéletnek.

Az autóipari szektor a cégen belül 3,5 milliárd dolláros árbevétel hoz, ami háromszorosa a 2010-11-es időszak bevételének, mondta Harjinder Bajwa, a Flex globális irányításért felelős alelnöke. Magyarországon Zalaegerszeg mellett Sárváron, továbbá Mexikóban és Kínában van jelen a cég az autóipar, ezen belül is az önvezető és az elektromos járművek fejlesztése területén. Főként a német autógyárakat szolgálják ki, de az amerikai járműgyártókkal is szoros az együttműködésük.

Péter Ágota, a Flex zalaegerszegi és sárvári egységének igazgatója kifejtette, hogy 2013-ban indult el az a növekedés, ami egy új üzleti stratégia felállításával a mostani beruházást eredményezte. Kiemelte, hogy az autóipari szegmensben a jelenleg kétezer főt foglalkoztató zalaegerszegi gyár az éllovas. A járműipari tesztpálya pedig biztosítéka annak, hogy továbbra is az marad.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK