2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegen is irodát nyitottak

2023. május 05. péntek, 12:15
Szerző és fotó: Antal Lívia
A győri Széchenyi István Egyetem és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködésének keretében regionális VOSZ vállalkozásfejlesztési irodát nyitottak az egyetem zalaegerszegi tudományos és innovációs parkjának irodaépületében.

Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi-egyetem

Balogh Ádám, a VOSZ zalai elnöke, Eppel János, Palkovics László, Vigh László és Balaicz Zoltán

A magyar kormány a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások fejlesztésébe nagy energiát fektetett be az elmúlt években, uniós és állami forrásokat biztosítva talpon maradásukhoz a koronavírus-járvány idején is, mondta dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Mint fogalmazott, a pénzügyi eszközök egyike a VOSZ és a KAVOSZ által koordinált Széchenyi-kártya hitelprogram, amely a győri egyetem mellett már a zalaegerszegi tudományos és innovációs parkban is elérhető a Széchenyi István Egyetem és a VOSZ április végén megkötött stratégiai együttműködése alapján. Az egyetem szoros kapcsolatot tart fenn a gazdasági élet szereplőivel. Ez ösztönözte a zalaegerszegi VOSZ-iroda nyitását is, ahol a kis- és középvállalkozások a Széchenyi-kártya hiteltermékeivel kapcsolatos, valamint az egyetemmel való kapcsolatukat segítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A Széchenyi István Egyetemmel megkötött megállapodás aktív közreműködői kívánnak lenni, hangsúlyozta Eppel János, a VOSZ elnöke. Mint fogalmazott, az egyetemi környezetben lévő VOSZ-irodában a tudás és a gazdaság kapcsolódik össze. Kiemelte, a kis- és középvállalkozói szektor finanszírozásában a Széchenyi-kártya az egyik legsikeresebb gazdaságfejlesztési eszköz. Ezt igazolja húszéves története, illetve ezen időszak alatt kihelyezett 6500 milliárd forint hitel, amellyel több mint 450 ezer vállalkozás működését, fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását segítették elő.

A magyar gazdasági növekedés a nehézségek ellenére is folyamatos. Ennek ékes bizonyítéka a járműipari tesztpálya és a vonzásaként létrejött beruházások, köszönhetően azoknak a vállalkozásoknak, amelyek mindennek a hátterében állnak, emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A város első a sportban, az oktatásban, és első szeretne lenni a gazdaságfejlesztésben is, amelynek fontos állomása a VOSZ-iroda nyitása, mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Kiemelte, az önkormányzat szoros kapcsolatot tart fenn a VOSZ zalai szervezetével, valamint a Zalai Vállalkozók Klubjával, mert közösen gondolkodnak a gazdaságfejlesztés irányairól.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK