2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Legutóbb Márton-napon ropták

2016. november 11. péntek, 16:47
Szerző: H.Á.
Gyenesdiáson országos hírű zenészekkel, táncosokkal 10 részből álló táncház-sorozat indult el, melyhez minden alkalommal egy koncert, valamely kiemelt tájegység bemutatása kapcsolódik, illetve jeles napokhoz csatlakoznak vele.

A program a házigazda Gyenes Néptánc Együttes, a helyi Köz-Kultúra Alapítvány és a település közös szervezésében zajlik. A kezdeményezés több fontos célt is szolgál: mind szélesebb körben megismertetni és népszerűsíteni a táncházak világát, mint közösségi szórakozási formát, továbbá lehetőséget adni a környékbeli tánccsoportoknak a kapcsolatépítésre. Nem titkolt szándék az sem, hogy növekedjen az igény a minőségi, színvonalas élő népzene iránt.

Az országosan is ismert meghívott művészek szakmai képzettsége, elhivatottsága ad garanciát a hitelességre, s arra, hogy minden alkalommal önfeledt szórakozást és feltöltődést nyújtsanak a találkozók. Az októberi nyitó rendezvényen a talpalávalót a budapesti Zeneakadémia diplomás, illetve mesterképzésben résztvevő növendékeiből álló Pálházi Bence Bandája adta, Jónás Géza cimbalomművésszel kiegészülve. Majd vendégük volt az idén 30 éves Tükrös Zenekar, és a „Fölszállott a páva…” tehetségkutató győztese, Berecz István.

Legutóbb pedig a hagyományos „Márton napi zöldest” programja egészült ki táncos eseménnyel, ezúttal a térségbeli jó hírű Harangláb Népzenei Együttes muzsikált. A táncokat Fodor Mátyás Aranysarkantyús szólótáncos, és a gyenesdiási iskola néptánc tanszakának vezetője, Fodor Zsófia tanítja a tovább folytatódó találkozókon is.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK