2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjat nyert a Majdnem eltoltam

2018. augusztus 31. péntek, 22:48
Szerző: V.Zs.
Különdíjat nyert a 25. Országos Diák-filmszemlén Budapesten Lendvai Kristóf (16 éves gimnazista) Majdnem eltoltam című kisjátékfilmje. A 26 perces alkotás a benevezett 110 film között a „sztereotípiák érzékeny ábrázolásáért” járó különdíjat kapta.

A Zalaegerszegen és főleg a Kölcsey gimnáziumban játszódó kisfilmet a nyáron forgatták és a múlt héten a VMK-ban is levetítették a diáktársak, a közreműködők és a film elkészítésében részt vevők előtt. A szereplők között találjuk a Hevesi Sándor Színház művészei közül Kiss Ernőt, Hertelendy Attilát és Debrei Zsuzsannát. A főszerepet is olyan fiatalok alakítják, mint Herold Levente, Kovács Fruzsina és Katona Levente, akik ugyancsak szinte minden nap fellépnek a Hevesi színpadán.

A film egyik jelenete

A történet komoly társadalmi és családi problémákat feszeget, de humorral kellően átitatva. A középpontban egy gimnazista fiú áll, aki egyedül él tanár édesapjával. Az apánál rákot diagnosztizálnak, de nem tudja, miként közölje ezt kamasz fiával, akivel ráadásul nem a legjobb a viszonya. Hogyan rendeződik az apa-fiú viszony? A kisfilm választ ad a kérdésre.

Az alkotás 16 éves író-rendezője díszvendége lesz a szeptember 15-én, Zalaegerszegen tartandó 14. Göcsej Filmszemlének, ahol szintén vetítésre kerül a Majdnem eltoltam.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK