2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Projektzárás Rómában – „budival”

2019. június 17. hétfő, 19:21
Szerző: -pet-
A Római Magyar Akadémia ösztöndíjának zárókiállításán járt a minap Tóth Norbert képzőművész. Mint ismert, az alkotó tavaly utazott az olasz fővárosba egy néhány hetes tanulmányútra.

A Római Magyar Akadémia ösztöndíjának feltétele többek között az volt, hogy egy úgynevezett beszámoló kiállítást kell tartani az elvégzett munkáról – mondta érdeklődésünkre Tóth Norbert. Szeptemberben már volt egy tárlata a zalaegerszegi Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben, most pedig Rómába utazott, hogy a többi magyar ösztöndíjassal együtt részt vegyen a projektzáró eseményen.

Tóth Norbert (középen), valamint Németh Pál (a kiállítás kurátora), Dobó Bianka (ösztöndíjas, a kiállítók egyike), dr. Puskás István (Római Magyar Akadémia igazgatója) és Hervé Lóránth Ervin (kulturális attasé) a tárlatnyitón

Az akadémia minden művésztől 3-5 alkotást kért be, amiknek kötődniük kellett valamilyen formában a római projekthez. A művész portfóliójából Németh Pál, a tárlat kurátora választotta ki azt a három alkotást (Római „budi”, Ereklyetartó, Üres ígéretek – illékony agyagszobrok), melyek most bemutatásra kerültek.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK