2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A város közössége összefogott

2019. augusztus 02. péntek, 17:29
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Alsójánkahegyi Sör-virsli és Hagymásbab Fesztiválon és a kertmozis filmvetítésen jótékonysági akciót is hirdettek a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház neurológiai osztálya, illetve a Parkinson Egyesület számára. A kedvezményezettek 500 ezer forintot vehettek át a sajtótájékoztatón, melyen a főzőcsapatok képviselői is részt vettek.

Félmillió forint adomány a neurológiai osztálynak és a Parkinson Egyesületnek

A város lokálpatrióta közössége fontosnak érzi, hogy Zalaegerszeg úgy éljen a köztudatban, mint a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, nincs olyan rendezvény, legyen az egy nagyfesztivál vagy egy településrészi program, amelyen ne támogatnának valamilyen nemes célt. Az önkormányzat is elkötelezett ebben, melynek kapcsán megemlített két soron következő eseményt, az augusztus 11-ei jótékonysági családi napot az AquaCityben, valamint a szeptember 7-i vadpörkölt- és borfesztivál főzőversenyét. Mindkettő hasonló célt szolgál, ahogy a közelmúltbeli 5. Alsójánkahegyi Sör-virsli és Hagymásbab Fesztivál is, melyen 500 ezer forintot sikerült összegyűjteni.

Elől a szervezők és a kedvezményezettek: Vörös István, Galbavy Zoltán, Balaicz Zoltán, Bánfai Sándorné (Parkinson Egyesület) és dr. Németh László

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője azt mondta, a csapatmunka híve, így azokra a legbüszkébb, akik valamilyen jó cél érdekében, időt, pénzt, energiát nem kímélve, segítenek a rászorulókon. Felidézte, hogy tavalyelőtt a kórház gyermekosztályának, tavaly a Szent László Utcai Óvodának és a Liszt Ferenc Általános Iskolának gyűjtöttek. Idén a Parkinson Egyesületet, illetve a kórház neurológiai osztályát jelölték ki kedvezményezettnek. A tíz főzőcsapatnak, a szervezőknek, a résztvevőknek köszönhetően minden eddiginél nagyobb összeget, fél millió forintot sikerült összegyűjteni becsületkasszából, ugyancsak olyan szervezet számára, ahol nagy szükség van az adományra.

Dr. Németh László, a neurológia osztályvezető főorvosa köszönetét fejezte ki a támogatásáért, amelyből többek között segédeszközöket vásárolnak. Méltatta a Parkinson Egyesület kiváló működését, amelynek mintájára újjászervezik a sclerosis multiplexben szenvedőket támogató SM-klubot. Hangsúlyozta, igazolt tény, hogy a betegklubokban való részvétel szociális és pszichés szempontból egyaránt előnyös a betegek számára.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a nagy érdeklődésnek köszönhetően augusztus 23-án újra megnyitják a kertmozit. A közönség 21 órai kezdéssel a Vissza a jövőbe című filmet tekintheti meg. Ezen a rendezvényen is lesz becsületkassza, melynek bevételét a Zalaegerszegi Nyitott Ház fogyatékossággal élő gyermekeinek, fiataljainak javára ajánlják fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK