2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adományból bútorok a váróterembe

2019. május 22. szerda, 17:59
Szerző és fotó: Antal Lívia
Várótermi padokkal, asztalokkal, fogasokkal gazdagodott a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya, amely a közelmúltban költözött be Pózváról a központi telephely szívcentruma, valamint a felújított F-épület negyedik emeletére. A beruházást az idén 70 éves fennállását ünneplő ZÁÉV Zrt. közel 3,5 millió értékű adománya tette lehetővé.

A zalaegerszegi onkológiai osztályt a ZÁÉV Zrt. segítette

Peresztegi Imre, dr. Halász Gabriella, dr. Máhr Károly, Balaicz Zoltán és Vigh László az új bútorokkal berendezett várótermi részben

Peresztegi Imre, a megyeszékhelyi magasépítési vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a cég munkatársai és együttműködő partnerei az elmúlt években számos nagyprojektet valósítottak meg, hozzájárulva az érintett egészségügyi intézmények jelenlegi infrastruktúrájának színvonalához. A Dunántúlon szinte minden megyében dolgoztak, többek között a pécsi, a kaposvári és a veszprémi kórházak rekonstrukcióján. Zala megyében hozzájuk köthető a hévízi, a keszthelyi, a nagykanizsai és a zalaegerszegi kórházakban megvalósult projektek. A megyeszékhely esetében a szívcentrum létesítése, valamint az F-épület félbe maradt rekonstrukciójának befejezése volt a feladatuk.

Mint mondta, társadalmi felelősségvállalás programjukban nagy hangsúlyt kap az egészségügy támogatása. Az onkológiai osztály, illetve annak alapítványa kérésének szívesen tettek eleget, hogy olyan bútorokkal rendezzék be várótermi részt, amelyek egyaránt szolgálják a betegek és a szakdolgozók kényelmét.

Dr. Márh Károly osztályvezető főorvos, az Akarattal és Hittel Alapítvány kuratóriumának elnöke felidézte, hogy sem a benti, sem pedig a pózvai telephely nem felelt meg színvonalában a 2002-ben önálló osztállyá vált onkológiai részleg számára. Hangsúlyozta, ugyanakkor szakmailag mindent megtettek, megtesznek a betegek gyógyítása érdekében, sőt bekapcsolódtak nemzetközi klinikai vizsgálatokba is. 2013-ban hozták létre az onkológiai osztályt támogató alapítványt. Segítségével nagyon sok olyan műszert tudtak vásárolni, amelyekkel a betegellátás színvonalát és a gyógyszerek adagolásának biztonságát tudták növelni. A külső körülmények javítására 2019-ig kellett várniuk, amikor is ezen új modern épületrészbe költözhettek be a pózvai telephelyről. Kiemelte, a változás kézzel fogható, amit a betegek pozitív visszajelzései is igazolnak. 

A zalaegerszegi osztály Zala megyében fontos szerepet tölt be az onkológiai ellátásában. Ezt bizonyítják a számok. 2018-ban az onkológiai szakrendelésen 11 ezer, míg a gondozóban 3 ezer orvos-betegtalálkozó történt. A fekvőbeteg-osztályon 2300, míg a járóbeteg-szakrendelésen 10 ezer esetet láttak el.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A folyosó falára hamarosan felkerül egy gravírozott réztábla is az adományozásról. Az erről szóló támogatási szerződését dr. Márh Károly és Peresztegi Imre írták alá a rendezvényen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK