2022.09.26., hétfő - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerték a védelmi igazgatásban nyújtott kimagasló munkát

2020. november 17. kedd, 18:23
Szerző: AL Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal
Kitüntetéseket adtak át a védelmi igazgatásban nyújtott kimagasló munkáért november 17-én. A „Zala Megye Védelméért” emlékplakettet dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, míg a „Honvédelemért” kitüntető cím III. fokozatát Vincze Anna Lúcia vezető megyei mentőtiszt és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója vehette át Zala megye kormánymegbízottjától, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnökétől.

Kajári Attila, dr. Sifter Rózsa, Vincze Anna Lúcia és dr. Sipos Gyula

Dr. Sifter Rózsa köszöntőjében a rendőrfőkapitány érdemeit méltatva elmondta: dr. Sipos Gyula javaslatai – felkészültségének, tapasztalatának köszönhetően – több esetben jelentős mértékben segítették a védelmi bizottság döntéseit a tervezési munka és a rendkívüli események, a veszélyhelyzetek kezelése során. A rendőrfőkapitány kiemelkedő munkát végzett többek között a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelése, a migránsválság, a terrorveszély helyzet kapcsán. A kormánymegbízott hangsúlyozta: 2020-ban a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején a rendőri feladatok magas szintű irányítása mellett a rendőrfőkapitány személye nélkülözhetetlen volt a megyei védelmi bizottság operatív csoportjának munkájában is. Önálló kezdeményezése nyomán az Országos Rendőr-főkapitányság járványügyi szakemberének bevonásával széles körű szakmai ellenőrzést tartottak a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben, s a szemle után hozott javító intézkedések nagyban járultak hozzá az idősotthonok járványügyi biztonságának javításához. A Zala Megyei Védelmi Bizottság által idén alapított elismerést mindezekért érdemelte ki dr. Sipos Gyula.

Az ünnepségen elhangzott: a védelmi igazgatás szerteágazó feladatai, a jelenlegi járványhelyzet kezelése megoldhatatlan lenne a különböző szervezetek áldozatos munkája nélkül. Az állampolgárok ellátásának kérdése széles körű együttműködést kíván meg az egészségügyi, oktatási intézményektől is. Fentiek elismerése jeléül Benkő Tibor honvédelmi miniszter a 2020. október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából „Honvédelemért” kitüntető címet adományozott olyan civil személyeknek, akik sokat tettek és tesznek a védelmi igazgatás kitűzött céljai megvalósulása érdekében. Zala megyében két fő érdemelte ki a „Honvédelemért” kitüntető cím III. fokozatát.

Dr. Sifter Rózsa megköszönte Vincze Anna Lúcia a megyei védelmi bizottság által szervezett települési honvédelmi, polgári védelmi gyakorlatok egészségügyi vonatkozású tervezésében és a rendezvények szakmai biztosításában végzett példaértékű munkáját. A vezető mentőtiszt nagymértékben segítette szakmai tanácsaival a járvány hatásának enyhítése érdekében a kormányhivatal és a védelmi bizottság tevékenységét. A Zala megyei mentőszervezet precíz irányításával rendkívül sokat tett a kontaktkutatás, a fertőzési gócpontok feltárása érdekében.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója méltatása során a kormánymegbízott kitért rá: Kajári Attila évek óta szoros együttműködésben dolgozik a megyei védelmi bizottsággal. Kiemelkedő tevékenységet folytat a középiskolai tanulók katonai pályára irányítása, valamint a katonai toborzás területén. Hosszú ideje segíti a védelmi bizottság által évente megrendezett „Göcsej Harci Túra” elnevezésű honvédelmi verseny lebonyolítását is. A „Közös Akarat” feladat végrehajtása során a katonák elszállásolására alkalmas közoktatási intézmények kijelölésével támogatta a védelmi bizottság munkáját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK