2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felújított úton, biztonságban

2019. január 15. kedd, 18:50
Szerző és fotó: Antal Lívia
Csesztregen közel 600 millió forintos költséggel megújult a Lenti–Bajánsenye összekötő út települési szakasza. A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végezte egy országos százmilliárdos program keretében.

Az ünnepélyes átadáson Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt emelte ki, hogy a 850 lakosú községben közel annyian dolgoznak, mint a lakosság lélekszáma. Csak a két legnagyobb cég több mint 700 embert foglalkoztat, nem beszélve a kisebb vállalkozásokról és az önkormányzatról. A viszonylag sűrű forgalmú, mintegy két kilométeres szakasz teljes rekonstrukciója a közlekedés biztonságának megteremtése miatt volt fontos.

Vigh László, Czupi Magdolna és Mórocz József

Czupi Magdolna, Csesztreg polgármestere köszönetét kifejezve azt mondta, ilyen jelentős nagyságrendű beruházás még nem valósult meg a községben. Ha ehhez hozzájön még az ipari parkkal szembeni buszforduló megépítése idén, akkor már közel 700 millió forintos fejlesztésről beszélhetnek. Ennek területét az önkormányzat vásárolta meg, amit átadott az államnak, illetve a buszforduló terveit is a község készíttette el. Az mostani beruházással a buszforduló két csatlakozása elkészült a felújított útra.  Minderre azért van szükség, mert a dolgozókat öt autóbusz szállítja műszakonként az ipari parkba. Az itt telephellyel rendelkező két nagy vállalkozás saját költségen 150 személyautó befogadására alkalmas parkolót építtet ki a leendő buszforduló mögötti területen. A polgármester szintén kiemelte, hogy az út rekonstrukciója a biztonságos közlekedést segíti nemcsak a dolgozók, hanem a falu lakói számára. A községben az oktatási intézmények, a posta, a polgármesteri hivatal a központban találhatóak, így ezen az útvonalon sokan közlekednek.

A közel 600 millió forintos beruházás során kétrétegű aszfaltfelületet kapott az átkelési szakasz, ami mellett zárt csapadékvíz-elvezetést is kiépítettek, beszélt a részletekről Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója. Mint mondta, ezzel megteremtették annak lehetőségét, hogy a későbbiekben járda és kerékpárút létesülhessen ezen a felületen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK