2020.06.04., csütörtök - Bulcsú Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Húsvét: otthonmaradásra kér mindenkit a polgármester!

2020. április 09. csütörtök, 16:31
Közlemény
Határozottan arra kérek minden városlakót, hogy fokozottan tartsák be a kijárási korlátozásokat, az idősek mindenképpen maradjanak otthon, a fiatalabbak pedig csakis a szabályoknak megfelelően egyéni, vagy szűk családi szabadidős programokra menjenek ki - fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester csütörtöki Facebook közleményében.

Hozzátette: ez egy egészen más ünnep lesz, mint amit megszoktunk. Nem örülhetünk önfeledten, nem találkozhatunk családtagjainkkal, rokonainkkal, barátainkkal, nem ölelhetjük meg szüleinket és nagyszüleinket. "Tudom, hogy nehéz megállni, tudom, hogy a napsütés csalogató. Mégis vegyünk erőt magunkon! Nem lesz könnyű, de a jövő érdekében meg kell tenni!"

Fokozottabb ellenőrzésekre kell számítani az ünnepek alatt

A közlemény további részéből többek között kiderül: sajnos már a megyénkben is van halálos áldozata a vírusnak, egy 61 éves hölgy, aki krónikus veseelégtelenségben, anyagcsere és daganatos betegségben is szenvedett. A mai (csütörtöki) adatok szerint Zala megyében 19 főre nőtt az igazolt koronavírusos betegek száma.

A polgármester arra kérte a rendőrséget, hogy a következő napoktól fokozzák a közterületi jelenlétet és határozott fellépéssel segítsék betartani a korlátozásokat a saját magunk, a város lakóinak érdekében. Illetve a honvédséget is arra kérte, hogy bár helyi alakulat nincs, lehetőség szerint katonai járőrök más településről történő átcsoportosításával ők is segítsenek  a korlátozások betartatásában, különösen az élelmiszerláncok, benzinkutak, parkok esetében.
Csütörtökön továbbá száz darab, otthonmaradásra szólító, időseknek szóló plakátot helyeztek ki a városban. Ezenkívül ismert személyiségek (Szűcs Valdó, dr. Batka Jenő, Szabó Zsolt, dr. Hóbor Erzsébet, dr. Gárdos László, Sasvári Sándor, Bedi Bence, Molnár Benjamin, Nagysolymosi Sándor, Mányoki Attila, stb.) rövid videóklipekben szólítják fel otthonmaradásra az embereket. Ezeket Facebookra, Instagramra, Twitterre, YouTubera, és a Zalaegerszegi Televízió adásaiban is elhelyezik.

A jövő héten elkezdődhet egy újabb helyi innovatív projekt, az önkormányzat egyik cége, együttműködve egy magánvállalkozással, plexi arcvédő pajzsokat igyekszik sorozatgyártásban készíteni, melyekből juttatni fognak a háziorvosi rendelőkbe, a fogorvosi rendelőkbe, az ügyeletre és a megyei kórház számára is.

Balaicz Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a 2010-ben bezárt egykori Balaton Hotelt egy kínai befektető vásárolta meg, aki az épületet már nagyrészt felújította és 65 szobás, négycsillagos szállodaként szeretné üzemeltetni. A készültség 85 százalékos, de a kialakult járványügyi helyzet miatt egy ideig még nem tervezi a nyitást. A tulajdonos segítséget ajánlott fel városunknak és a megyei kórháznak: 10 ezer maszkot szeretne eljuttatni Kínából. A mai napon egyeztetés zajlott Magyarország Sanghaji Főkonzulátusával, hogy technikailag és jogilag segítsék a szállítást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK