2021.01.18., hétfő - PiroskaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Indul az Egerszegi Advent

2019. november 24. vasárnap, 18:52
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: ZalaMédia archív
Közösségi összefogással és a jótékonyság jegyében szervezik meg idén is az Egerszegi Advent programsorozatot. Ennek részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ megyei elnöke és Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

November 27-én nyílik a Dísz téren az adventi kirakodóvásár, ahol kereskedők, vendéglátók és kézművesek lesznek jelen, az Európa téren pedig a Göcseji Kézműves Egyesület kézművesei és iparművészei mutatkoznak be termékeikkel és munkabemutatót is tartanak.

A karácsonyvárás időszakában a Dísz téren felépített színpadon több száz óvodás lép fel és a városhoz kötődő színművészek adnak műsorokat. Ezen kívül több zenei összeállítás is várja az érdeklődőket. December 5-én Mikulás koncert lesz, december 7-én pedig a Columbolam Unit lép fel. Rövidesen megnyitják a szabadtéri jégpályát is.

Az Adventi Kézfogás elnevezésű programban nehéz sorsúaknak is gyűjtenek adományokat. Jelen lesz a Dísz téren a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, számos civil szervezet, köztük a zalaegerszegi Női Szalon külön pavilonban, folyamatos programokat kínálva.

November végén megérkezik a város karácsonyfája, az örökzöldet hagyományos színekkel díszítik, a belvárosban több helyen fényfestés világítja meg az épületeket. A már hagyományos betlehem pedig idézi az igazi karácsonyi hangulatot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK