2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét a Botfy utcában

2018. május 04. péntek, 18:44
Szerző és fotó: Antal Lívia
Újra a szokott helyén, a Botfy utcában üzemel a központi orvosi ügyelet, miután befejeződött az épület belső helyiségeinek három hónapon át tartó felújítása. Zalaegerszeg városával együtt 79 település betegeit ellátó ügyelet hétköznap este négy órától reggel nyolc óráig, hétvégén és ünnepnapokon pedig 24 órás időtartamban vehető igénybe.

Visszaköltözött a központi orvosi ügyelet

Balaicz Zoltán polgármester az átadáson elmondta, hogy a központi ügyelet belső megújítása kiemelt elemként valósult meg a TOP-program egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése keretprojekten belül. A kivitelezésre bruttó 20 millió 134 ezer forintot, míg eszközbeszerzésre bruttó 7,7 millió forintot fordítottak. A 13 háziorvosi körzetet, 17 védőnői körzetet és 1 ügyeleti szolgálatot érintő program egyik utolsó helyszíne az andráshidai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat, ahol már befejeződött a munka. Hátra van a Petőfi utcai védőnői körzet épületének rekonstrukciója, amit hamarosan megkezdenek.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy idén legalább 4,5 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak, ami további béremelést tesz lehetővé az egészségügyben. Kiemelte az egészségügyi intézmények felújításának szükségességét, mely kapcsán bejelentette, hogy lezárult a közbeszerzés, így hamarosan folytatódhat a zöld épület félbemaradt rekonstrukciója a zalaegerszegi kórházban.

Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy a TOP-program projektcéljai között előnyt élvezett az egészségügyi intézmények felújítása, korszerűsítése, tekintettel annak társadalmi fontosságára.

Ladányi Ibolya, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője azt fűzte hozzá, hogy a zalaegerszegi központi ügyelettel érintett települések száma rendkívül nagy, amelyhez az elmúlt évben 100572 fő tartozott. 2017-ben összesen 17158 beteget – 10050 felnőttet, valamint 7108 gyermeket – láttak el, többségüket a rendelőben, míg kisebb részüket a betegek otthonában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK