2020.10.28., szerda - Simon, SzimonettaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kéményseprők köszöntötték az új évet

2020. január 06. hétfő, 17:37
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Idén is kéményseprők látogattak a városházára az új esztendő alkalmából, hogy jókívánságaikat fejezzék ki a polgármesteren keresztül a város minden lakójának.

Balaicz Zoltán elmondta: a kéményseprők a kilencvenes évek közepétől keresik fel minden év elején a hivatalban lévő polgármestert, hogy egy pezsgős koccintás keretében sok szerencsét kívánjanak az adott esztendőre. Ezúttal Kerkai László kéményseprő, a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei csoportvezető helyettese, és Fodor Sándor kéményseprő látogatott el a polgármesteri hivatalba.

Nem volt halálos szén-monoxid mérgezés

Kerkai László és Fodor Sándor kéményseprők kívántak szerencsét a polgármesternek

A csoportvezető helyettes arról tájékoztatott, hogy 2018-hoz hasonlóan a 2019-es év is szerencsésnek mondható, hiszen nem történt halálos kimenetelű szén-monoxid mérgezés a megyében. Bejelentések ugyan voltak, de mivel egyre több háztartásban van szén-monoxid riasztó készülék, sikerült a komolyabb problémákat elhárítani.

A szakemberek elmondták: az egyik legfontosabb feladat az ellenőrzésen túl a lakosság tájékoztatása, illetve a régi kémények cseréjére való ösztönzés.  Sajnos a termofor kémények kiváltása – a magas költségek miatt – nem halad elég gyorsan. A friss adatok szerint a meglévő kémények körülbelül egyharmadát cserélték le. Ilyen gyűjtőkémények főleg az 1980-as éveket megelőzően épült társasházaknál fordulnak elő. A kéményseprők a házak ellenőrzésekor azt szorgalmazzák a lakóknak, hogy mielőbb váltsanak egyedi füstelvezetőkre. 

Az év eleji tájékoztatón elhangzott: a kéményseprői feladatokat magánszemélyek esetében 2016 októberétől a Zala Megyei Katasztrófavédelem látja el a megye teljes területén. Körülbelül 220 ezer háztartás tartozik hozzájuk. A zalaegerszegi körzetben jelenleg hét kéményseprő dolgozik. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK