2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közműrekonstrukció a Vizslaparki utcában

2023. október 31. kedd, 19:45
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A zalaegerszegi Vizslaparki út szennyvíz- és ivóvízhálózatának rekonstrukciós munkáiról tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Több mint 50 éves csöveket cseréltek ki

Mint ismert, a város folyamatosan gondot fordít a közművek karbantartására, megújítására; 2021-ben ehhez kapcsolódva nyújtottak be egy pályázatot a város területén található ivóvíz- és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztésére. Az európai uniós KEHOP-forrás segítségével 28 helyszínen kerül sor felújításra. Az 1,7 milliárd forint összegű beruházás önerőt is takar: a város mintegy 500 millió forintot áldozott a víz- és szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkáira – idézte fel Balaicz Zoltán.

A Kisfaludy utca és a Kerámia sétány közötti szakaszon történt a rekonstrukció

A helyszínek között szerepelt a Vizslaparki út közműveinek korszerűsítése is. A Kerámia sétánytól a Kisfaludy úti kereszteződésig újult meg az 57 éves víz-, és 53 éves szennyvízvezeték – tette hozzá Bali Zoltán. Az ivóvízvezeték fejlesztése során mintegy 124 folyóméter hosszúságban azbesztmentes gerincvezetéket helyeztek el. Emellett megtörtént az acél-bekötések cseréje is. Az alpolgármester elmondta: a beruházás félidőben jár, hiszen a közművek cseréje megtörtént, de az útburkolatot a konszolidációs időszakot követően, várhatóan tavasszal állítják helyre. A Kovács Károly Városépítő Program részeként végzik majd el az aszfaltozást.

Bali Zoltán, Somlai Péter és Balaicz Zoltán ismertették a felújítás részleteit

Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense a Vizslaparki út szennyvíz-rekonstrukciójával kapcsolatban elmondta, hogy az érintett szakaszon a régi betoncsövekből készült, nem megfelelő lejtésű csatornákat korszerűsítették és műanyagra cserélték.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK