2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul a Kinizsi úti gyermekorvosi rendelő

2017. augusztus 15. kedd, 12:16
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött a Kinizsi utca 105. szám alatti társasházban lévő gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat felújítása, ami a belső helyiségek valamint a gépészet teljes korszerűsítését foglalja magában. A beruházás része annak a fejlesztési projektnek, amely 13 háziorvosi és 17 védőnői körzetet valamint egy ügyeleti szolgálatot érint Zalaegerszegen.

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy 1994-ben elindított egy orvos-egy rendelő programot követően ismét szükségessé vált az orvosi rendelők felújítása, melyre az önkormányzat összesen 353 millió forintot fordít a város számára rendelkezésre álló TOP-program forrásaiból. Az egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló projekt érinti a Kinizsi utcai gyermekorvosi rendelőt és védőnői körzetet is, ahol bruttó 24,4 millió forintos beruházást hajtanak végre. A kivitelező augusztus 3-án kezdte meg a munkát, melynek befejezési határideje október vége. A polgármester kiemelte, hogy az infrastrukturális felújítások mellett több mint két millió forint értékben új orvosi eszközöket illetve bútorzatot vásárolnak többek között a védőnői szobába.

Gecse Péter, Balaicz Zoltán és Vigh László (b–j) tartották a sajtótákoztatót.

2017-ben több fejlesztés is történt a páterdombi városrészben, melyekről Gecse Péter alpolgármester, mint önkormányzati képviselő számolt be. A Báthory és a Wlassics utca sarkán egy hosszabb járdaszakaszt valamint a buszmegállót újították fel. A Tulipán utcában a gázrekonstrukciós munkák után helyreállították az útburkolatot. Jelenleg a Bíró Márton utcai vasúti átkelő felújítása zajlik, ami közlekedési nehézségeket okoz, megvalósítása azonban már nem tűrt halasztást. A közelmúltban adták át a Radnóti utcai óvoda új ovi-foci sportpályáját. Az intézményben a szülői munkaközösséggel közösen a sószoba felújítását is tervezik önkormányzati forrás hozzárendelésével. Gecse Péter végül örömét fejezte ki, hogy a TOP-programból a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is megújulhat Páterdombon.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos méltatta, hogy az önkormányzat fontosnak érzi az egészségügyi alapellátás színvonalának növelését a városban, ami egyben minőségi fejlesztést is jelent. 

A rekonstrukció miatt a következő változások léptek érvénybe: Az V. sz. házi gyermekorvosi körzethez (Zalaegerszeg, Kinizsi u. 105.) tartozó gyermekek ellátását dr. Balatoni Piroska házi gyermekorvos 2017. augusztus 1-től augusztus 31-ig Zalaegerszeg,  Berzsenyi  u.  13/A.  szám  alatti  rendelőben,  majd  szeptember  1-től várhatóan 2017. október  31-ig  Zalaegerszeg,  Botfy u. 1.  szám  alatti  rendelőben (központi ügyelet, gyermek ambulancia) végzi.

Az 5. és 6. sz. védőnői körzetek (Zalaegerszeg, Kinizsi u. 105.) gondozottjai részére az önálló védőnői tanácsadást Simon Lászlóné és Nagyváradi Szilvia területi védőnők Zalaegerszeg, Botfy u. 1. szám alatti helyszínen (központi ügyelet, emeleti rendelő) nyújtják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK