2022.06.30., csütörtök - PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mikrobuszt vettek

2018. január 06. szombat, 17:11
Szerző: N.N.; Fotó: N.N.
Egy szociális alapszolgáltatás-fejlesztést támogató TOP-projekt keretében Vonyarcvashegy a közelmúltban egy olyan kilenc személyes mikrobuszt szerzett be, amellyel a 2.400 fős település alapszolgáltatásaiban résztvevők kiszolgálása vált eredményesebbé.

A nagyközség eddig nem rendelkezett az étkeztetés funkciójára szánt gépjárművel. A szociális alapú és speciális étkeztetés szempontjából is jelentős számú érintett él a Balaton-parti településen és várható az igénybe vevők számának növekedése is, ezért fogadta a falu vezetése örömmel a pályázati eredményéről szóló hírt.

A Keszthely egyik márkakereskedésében tartott átadási ünnepségén mondott köszöntőjében Péter Károly polgármester úgy fogalmazott: a hiányt pótló kisbusszal a rászorulókat is el tudják vinni szakrendelésre, kórházi ellátásra, de az autó óvodai, iskolai, sportegyesületi igényeket is kiszolgál majd.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az eddig a kistelepülések számára átadott gépjárművek megkönnyítették a falvak lakóinak életét. A megyére jutó keretből most Vonyarcvashegy is fejlesztheti szociális alapszolgáltatását. A miniszteri biztos örömét fejezte ki, hogy helyi kereskedőtől szerezték be a mikrobuszt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK