2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyaralást kínál az AquaCity

2020. június 03. szerda, 19:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Június 13-án, szombaton nyit ki a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, amely idén a koronavírus-járvány miatti nehézségeket ellentételezve, pihenést és kikapcsolódást szolgáló programokkal, és kedvezményes jegyárakkal várja a családokat, a biztonságos üzemeltetéshez szükséges intézkedéseket betartva.

Zalaegerszeg turisztikai vonzerejének még mindig fő húzóereje az AquaCity, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester a nyitást bejelentő sajtótájékoztatón. Elmondta, a koronavírus-járvány kitörésekor még azzal számoltak, hogy idén nyáron zárva tartják a fürdőt. Ahogy közös összefogással sikerült megfékezni a járványt, átgondolták szándékukat. A járványhelyzet következményeként ugyanis nagyon sok család se belföldön, se külföldön nem tud nyaralni. Sok család felélte tartalékait, vannak, akik munkájukat is elvesztették, illetve feláldozták szabadságukat a gyermekfelügyelet miatt. Figyelembe véve ezeket a körülményeket, döntöttek a nyitás mellett, hogy az AquaCity-ben pótnyaralási lehetőséget biztosítsanak a zalaegerszegieknek és a Zala megyeieknek.

Eddig minden évben emelték a jegyárakat, idén viszont csökkentik. Például 2019-ben egy egész napos felnőtt fürdőjegy 3 ezer forintba került, Egerszeg-kártyával pedig 1500 forintba. Ez most 2600-ra illetve 1300-ra csökken. Lesznek gyermekprogramok animátorokkal, hogy az elmúlt hónapokban kifáradt szülők valóban pihenni tudjanak, és lesznek felnőttek érdeklődésére számító programok, illetve tematikus hétvégék is. Mindezzel a családoknak kívánnak kedvezni, jöjjenek minél többen, hogy az AquaCity sikeres szezont zárhasson, jelezte a polgármester.

Bánhegyi Péter, az élményfürdőt üzemeltető Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője a járványügyi intézkedésekről beszélt. Az öltőzőkben, a zuhanyzókban és az illemhelyeken óránkénti fertőtlenítőszeres takarítást végeznek, a kapaszkodókat, a korlátokat pedig félóránként fertőtlenítik. Már a bejáratnál biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét a vendégeknek, akiknek egy tájékoztatót is átadnak az egészségügyi előírásokról, amelyben a kötelező távolságtartásra is felhívják a figyelmet. A hullámmedencéket és nagy csúszdákat lehet használni, a jakuzzi élményelemeit viszont nem. Minden egyes értékesítőhelyen az online pénztárgép mellett bankkártya elfogadó terminál is lesz, amit egyébként csak januártól lesz kötelező.

Idén is kinyit a strandkönyvtár, három szombaton, június 27-én, július 25-én és augusztus 29-én pedig strandröplabda-bajnokságot rendeznek. (Esőnap vasárnap) A családok számára ezeken a napokon más sportprogramokat is szervez a Keresztury VMK. Flaisz Gergő igazgató elmondta, a tematikus programokat a hétvégekre fókuszálva állították össze. Június 13-án Manó nappal indítanak, számos érdekes elfoglaltságot kínálva a gyerekeknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK