2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyolc szakrendelő újult meg

2023. szeptember 28. csütörtök, 17:45
Szerző és fotó: Antal Lívia
Több szakrendelőt újítottak fel, és láttak el új bútorzattal, valamint új, korszerű orvostechnikai eszközökkel a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetében. A járóbeteg-szakellátás fejlesztésére 284 millió forint európai uniós forrást költhetett a zalaegerszegi székhelyű egészségügyi intézmény. Az idén márciusban indult projekt lezárult, amelynek eredményét záró sajtótájékoztatón ismertették.

Nyolc járóbeteg-szakellátás eszközfejlesztésére került sor

Dr. Kemény Teréz, a bőrgyógyászat osztályvezető főorvos, dr. Hodossy-Virág Andor bőrgyógyász szakorvos, dr. Ágoston Károly ortopéd szakorvos,
Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta és Balaicz Zoltán

Az elnyert támogatásból 113 millió forintot fordítottak nyolc járóbeteg-szakellátás eszközfejlesztésére, mondta dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató. Ebből három nagy értékű eszközt szereztek be, a bőrgyógyászati szakrendelésnek lézerterápiás berendezést, az urológiának ultrahangkészüléket, a sebészetnek doppler-vizsgálathoz szükséges ultrahangkészüléket és kézi műszereket. A többi szakrendelés is kapott új eszközöket.

A projekt belső korszerűsítést is lehetővé tett az eszközbeszerzésekhez közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódó rendelőkben, kezelőkben. Új padozatot fektettek le, kifestették a falakat, és korszerű mennyezeti lámpatesteket helyeztek el a helyiségekben. A földszinten az általános sebészeti szakrendelés, a fizioterápiás helyiség és a kiemelt kezelők, az első emeleten az urológiai, az ortopédiai és a bőrgyógyászati rendelők, a másodikon a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelő, a harmadikon a fül-orr-gégészet és az audiológiai járóbeteg-rendelők, valamint az aneszteziológia és intenzív terápiás osztály fájdalom ambulanciája újult meg. A rendelőintézet mind az öt szintjén felújították és akadálymentesítették a betegvizesblokkokat. A járóbeteg-szakellátást érintő projekt fontos előrelépés az idén 175 éves Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház életében, hangsúlyozta a főigazgató.

Új lézerterápiás berendezés a bőrgyógyászati szakrendelésen

Az elmúlt tíz évben közel 10 milliárd forint érkezett a Szent Rafael Kórházba, melyből többek között felépült a szívcentrum, emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő. Mint mondta, a kórház fejlesztési igényeit folyamatosan napirenden tartják, igyekeznek hozzá forrásokat rendelni, hogy a vármegye legnagyobb egészségügyi intézménye minél korszerűbb legyen.

Az önkormányzat nem fenntartó, de egy felelősen gondolkodó városnak, illetve megyeszékhelynek egyáltalán nem mindegy milyen színvonalú a vármegye betegellátásában fontos szerepet betöltő kórház. Amivel csak tudják, segítik működését: szakemberlakással, elektromos autók és parkolási lehetőség biztosításával, valamint jótékonysági akciókkal, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK