2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Parkoló épül a Mártírok útján

2022. május 30. hétfő, 18:45
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Ötven férőhelyes parkoló épül a Mártírok útja – Kisfaludy utca sarkán álló, leromlott állapotú épületek helyén. A bontási munkálatok elkezdődtek. A részletekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés.

Praktikum és esztétikum találkozik

Mint azt Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a Kovács Károly Városépítő Program keretében zajlik a beruházás. A Mártírok útja 47-49. szám alatti épületek bontása megkezdődött. Az itt álló házak már régóta zavarták a városképet, és ezeket a „gócokat” próbálják kiiktatni a belvárosból. Az érintett területen közel 2000 négyzetméteren kezdődtek meg a munkálatok, mely 13 lakást, 3 tárolóépületet és egy könnyűszerkezetes pavilont (volt virágbolt) érint. Azért, hogy a terület hasznosítható legyen, az önkormányzat a tulajdonában lévő épületeken kívül még hat másik ingatlant is megvásárolt. A város gondoskodott az addig ott élők elhelyezéséről, akik felújított lakásokba költözhettek. 

Vigh László országgyűlési képviselő hozzátette: míg 1998-ban 16 ezer gépjármű volt a zalaegerszegi háztartásokban, 2020-ra ez a szám elérte a 35 ezret. Mivel napközben rengetegen érkeznek a környékről is ügyeket intézni, naponta körülbelül 50 ezer autó parkol a városban. Így megnőtt a parkolók iránti igény. A mostani beruházással a belváros parkolási problémáin szeretnének enyhíteni. A területen körülbelül 50 férőhely létesül.

A fejlesztést üdvözölte Bali Zoltán alpolgármester és dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő is. Elhangzott: az építkezés a praktikum és az esztétikum találkozása, hiszen a romos házak eltüntetésével jelentősen javul a városkép és szépül a Vizslapark környezete. A beruházás első szakaszában ideiglenes, zúzalékos parkolót alakítanak ki, ami később térkövet és fákkal szegélyezett zöldfelületet kap. Az ideiglenes parkoló július közepére készül el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK