2022.05.21., szombat - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Semmelweis-nap és bölcsődék napja

2020. július 01. szerda, 20:19
Szerző és fotó: Antal Lívia
A rendhagyó módon összevont rendezvény keretében köszöntötte az egészségügyi alapellátás munkatársait, valamint a bölcsődékben dolgozókat Zalaegerszeg önkormányzata a város Dísztermében.

Balaicz Zoltán polgármester azzal kezdte, hogy a világjárvánnyal való küzdelem felülírt minden korábbi elképzelést, ami miatt egy rendezvénybe szervezték a Semmelweis-napot és a bölcsődék napját. Mint mondta, ez utóbbi április 21-én lett volna, annak emlékére, hogy Magyarországon 1852. április 21-én kezdte meg működését az első bölcsőde Pesten. A világ első bölcsődéjét 1844 novemberében Párizsban nyitották meg. Hazánkban 2010-től államilag elismert ünnep a bölcsődék napja, amelyen nemcsak a kisgyermeknevelőket, hanem valamennyi dolgozót köszöntenek.  Zalaegerszegen is, kifejezve a közösség háláját, hogy gyermekeik, unokáik jó kezekben vannak.

A polgármester beszélt a 2014-ben indított fejlesztési programról is, amely bölcsődék valamint az egészségügyi alapellátási intézmények rekonstrukcióját érintette a városban. A Semmelweis-nap kapcsán megköszönte az egészségügyi alapellátásában dolgozók áldozatos munkáját, ami a koronavírus-járvány elleni védekezésben is megnyilvánult az elmúlt hónapokban. Kiemelte, lokálpatrióta összefogás, közös gondolkodás, segítőkézség, jótékonyság jellemezte ezt az időszakot, ami még jobban összekovácsolta a város közösségét.

Az ünnepség kitüntetések átadásával zárult. Az év kisgyermeknevelője címet Varga Györgyné (Cseperedő Bölcsőde) 2. kép, az év ügyviteli dolgozója elismerést Deák Tiborné élelmezésvezető (Tipegő Bölcsőde) kapta. Elismerést kapott továbbá Dömötörné Boncz Ágota (Cseperedő Bölcsőde), Gyulasi Csilla (Napsugár Bölcsőde) és Pintérné Pelyva Ágnes (Űrhajós Bölcsőde) kisgyermeknevelők, valamint Tóth Tímea intézményvezető (Tipegő Bölcsőde). A Semmelweis-nap alkalmából kitüntetést kapott dr. Madarász Zsuzsanna és Pankerné dr. Simon Mária háziorvosok, Montagné Ambrus Rita asszisztens, Sifterné Doszpoth Andrea védőnő, dr. Jonacsek Mária fogszakorvos, és Paksáné Nagy Etelka fogászati szakasszisztens és dentálhigiénikus.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK